Kun je mijn nieuwsbrief niet goed lezen? Klik hier
Logo_Nieuwsbrief

Wintertijd burn-out

Beste Abonnee,

Het is zo ver, mijn videoserie Burn-out de baas is nu gratis te verkrijgen.

Bij werkgevers, maar ook bij coachees, merkte ik dat er nog zoveel kennis ontbrak over preventie en herstel van een burn-out. In de literatuur staat er wel van alles over beschreven, maar als je burn-out bent geraakt, dan heb je niet meer de energie en het concentratievermogen om de boeken in te duiken. Dan is het veel fijner om een korte video te bekijken waaruit je kunt opmaken hoe je zelf preventief, maar ook tijdens een burn-out, je herstel kunt bevorderen.

In een natuurlijke omgeving herstel je het snelst. Door mijn tips kun je zelf de natuur in wandelen en ervaren dat je direct meer rust en ontspanning ervaart.

Ben je als abonnee op mijn nieuwsbrief ook geïnteresseerd in mijn videoserie Burn-out de baas, klik dan hier om je te aan te melden.
Videoserie Burn-out de baas

De winter is burn-out seizoen bij uitstek

Buiten is het ineens weer opvallend vroeg donker. Met een beetje pech sta jij ‘s ochtends op in het donker en kom je thuis als het ook weer donker is. Je mist de warmte, het licht en de energie. We voelen dat we steeds meer naar binnen keren, zowel in ons huis als in ons eigen lijf. We bereiden ons voor op de winter.

De winter brengt ook stilte met zich mee. Hetgeen we vaak zoveel behoefte aan hebben maar steeds moeilijker kunnen vinden. Daarom wordt er jaarlijks, op de dag dat de wintertijd in gaat, de dag van de stilte georganiseerd.

Op zondagochtend, 27 oktober, mocht ik ook dit jaar weer met een prachtige groep deelnemers genieten van de stilte. Gestart met een fijne mindfulness wandeling en daarna heerlijk ontspannen aan het Vogelmeer gezeten. Ook had ik onderweg interessante info over de aanwezige planten en bomen.

Ondanks dat we allemaal vroeg op waren gestaan, voelde we ons heerlijk fit en vol energie na deze heerlijke wandeling.
vogelmeer

Slapeloosheid en burn-out

Door de ingang van de wintertijd en de donkere dagen maakt ons lichaam eerder melatonine aan, het hormoon dat ons helpt in slaap te komen.

Slapeloosheid is een heel vervelend bijeffect van stress. Genoeg slaap en van goede kwaliteit is essentieel voor onze gezondheid. Het helpt om onze hersenen goed te laten functioneren, het brengt onze hormoonhuishouding (zoals serotonine, dopamine en cortisol) in evenwicht en het is essentieel voor het goed functioneren van ons immuunsysteem. Wist je dat de aanraking van de bodembacteriën als we in het bos zijn ook heel goed is voor ons immuunsysteem? We zijn er tenslotte als oermens groot mee geworden.

Slaapgebrek houdt daarnaast ook verband met talloze andere gezondheidsproblemen, waaronder een verhoogd risico op hartfalen, nierfalen en beroertes. Dit veelal door de gestegen bloeddruk die jarenlang aan heeft gehouden, maar mogelijk onopgemerkt is gebleven. Tekenen van een verhoogde bloeddruk kunnen bijvoorbeeld aanhoudende hoofdpijn zijn.

Wist je dat bosbaden (Shinrin Yoku) je ook helpt om beter te slapen.

Uit onderzoek blijkt dat wanneer we een boswandeling hebben gemaakt, ook al is het maar 2,5 km in 2 uur, we al een uur langer slapen. Hoe fijn is dat als je al maanden niet goed slaapt.

Met Shinrin Yoku maak je met alle vijf je zintuigen contact met de natuur. Zodra je dit contact maakt begin je te putten uit een enorme hoeveelheid voordelen die de natuur je te bieden heeft. Zo verlaagt het niet alleen je bloeddruk en vermindert de stress, maar ook daalt je bloedsuikerspiegel, helpt het een depressie voorkomen en verbetert het je concentratie en geheugen.

Elk seizoen is er weer iets anders waar te nemen met onze zintuigen. Ontdek het zelf en bevorder zo je eigen gezondheid.

Aankomende evenementen & workshops

Park van Luna - Koolzaad

4 seizoenen

Een cyclische workshop met verdieping over de effecten van de natuur en het seizoen op ons als mensen.

Je kunt nu een strippenkaart afnemen om 4 keer mee te wandelen en de kracht van elk seizoen ervaren. Je krijgt nu 25% korting op de aanschaf van deze strippenkaart.
NATUURlijk in balans collage

NATUURlijk in Balans

Vind jij het heerlijk om samen met je kind(eren) de natuur in te gaan? Wil je ervaren hoe je op een hele eigenzinnige manier in en met de natuur kunt spelen om je balans in deze hectische wereld te ontdekken?

Dan is deze workshop echt iets voor jullie!
Stilte wandeling vogelmeer

Stiltewandeling

De stilte is waar we steeds meer behoefte aan hebben maar het steeds moeilijker kunnen vinden.

De Schoorlse Duinen is nog zo’n zeldzame plek waar je vroeg in de ochtend echt de stilte van de natuur kunt ervaren.

Elke laatste zondag van de maand kun je meewandelen.

Quote

See how nature - trees, flowers, grass - grows in silence;
see the stars, the moon and the sun, how they move in silence ...

We need silence to be able to touch souls.

- Mother Teresa of Calcutta

Deel deze nieuwsbrief gerust!

Heb je deze nieuwsbrief doorgestuurd gekregen en wil je hem zelf ook ontvangen?
Meld je dan hier gratis aan.
InnergyByNatureLogo.png
linkedin instagram facebook 
Innergy By Nature
Natuurcoaching & Coaching online

Heerhugowaard
logo-register-wandelcoach
Pasfoto_Nieuwsbrief