Kun je mijn nieuwsbrief niet goed lezen? Klik hier
Logo_Nieuwsbrief

Er op uit! De winter is bijna voorbij.

Beste Abonnee,

De winter is alweer bijna ten einde. Nou ja, de meteorologische winter dan. Maar zeg nu zelf, was dit nu een winter? De temperatuur is amper onder nul geweest en ik heb geen sneeuwvlok gezien.

Toch hebben we tijdens de eerste seizoenswandelingen van dit jaar, met als thema winter, echt de winter ervaren. Met een mini pelgrimswandeling waarbij we even de gejaagdheid achter ons hebben gelaten. Ons terugtrokken om te ontdekken waar we de komende lente onze energie in willen steken. We mediteerde rondom het water als symbool voor de winter. Dit jaar alleen in vloeibare vorm. Geen ijs, geen sneeuw.
Spin-Waarderhout-e1582099268446-768x1024
Het bewust verstillen, tot rust komen en focus aanbrengen waar we voor willen gaan, waar we echt onze energie in willen steken, helpt ons de winter goed door te komen.
Lente_collage-4-seizoenen
De volgende seizoenswandelingen staan gepland op 15 en 22 mei. Het thema lente staat dan centraal.

Als jij van de natuur houdt, het heerlijk vindt om te ontspannen en ondertussen met behulp van de natuur inzichten wilt krijgen, dan is deze cyclische workshop echt iets voor jou. Ik nodig je van harte uit om deel te nemen. Je mag altijd vrijblijvend contact met mij opnemen zodat we er samen naar kunnen kijken.
Je kunt eenmalig aan een seizoenswandeling deelnemen. Smaakt het naar meer, kun je altijd nog gebruik maken van mijn strippenkaart waarbij je 3+1 gratis krijgt.

Vitaliteit

Afgelopen maanden lijkt vitaliteit wel belangrijker dan ooit. Organisaties lopen vast in de duurzame inzetbaarheid van hun medewerkers. Het verloop onder het personeel is hoog en het verzuimpercentage stijgt. Hoe boeien en binden we vandaag de dag de medewerkers aan onze organisaties. Hoe zorgen we met elkaar dat medewerkers duurzaam inzetbaar zijn en we ze behouden in de organisatie.

Zowel in de zorg als in het onderwijs worstelt men met deze vraagstelling. Als Register Wandelcoach mag ik al verschillende organisaties ondersteunen in hun vitaliteitsvraagstuk en onderzoek ik met de medewerkers hoe ze fit en vitaal blijven en behouden kunnen worden voor de organisatie of arbeidsmarkt.
Heeft jouw organisatie ook een vitaliteitsprogramma en ben je nog opzoek naar een Register Wandelcoach? Ik kom graag langs om de mogelijkheden voor je organisatie te bespreken.

Je kunt denken aan:
 • 1 op 1 coaching
 • Teamcoaching
 • Individuele wandelingen om te achterhalen hoe medewerkers geboeid en verbonden blijven
 • Groepswandelingen
 • Workshops
Alkmaarderhout
Salka_Pelgrimstocht-1024x768

Heidagen

Komende maanden staan er voor vele bedrijven weer de bekende heisessies op het programma. Teams gaan de hei op om met elkaar de samenwerking te verstreken en om koers te bepalen bij verschillende vraagstukken. Deze intensieve dagen kunnen heel waardevol zijn en echt het verschil maken voor de toekomst van het team en de koers die bepaald wordt. In een natuurlijke omgeving word je extra ondersteund om los te komen van de dagelijkse sfeer en soms vastzittende denkpatronen.
Als leidinggevende van een team zit je tijdens een heisessie soms in een ingewikkelde dubbelrol. Enerzijds wil je actief meedoen met de discussie, maar anderzijds zit je de sessie ook voor, bewaak je de tijd en probeer je iedereen evenredig aan het woord te laten. Dan wil je ook nog resultaatgericht zijn en met een mooie uitkomst de heisessie afsluiten. Dat blijkt vaak een hele uitdaging waarbij je niet helemaal kunt geven wat je zou willen.

Daarom laten steeds meer organisaties hun heisessies door externe begeleiden. Zo heb je een kritische noot in de voorbereiding waardoor je met focus de heisessie in gaat en kun je de dag echt deelnemer zijn. Als Register Wandelcoach en ervaren beleidsadviseur heb ik het genoegen om al jaren heisessies in natuurlijke omgevingen te mogen begeleiden. Hoe fijn is het om op een heidag, waar de discussies scherp kunnen zijn en het veel van je concentratie vraagt, echt even de hei op te stappen.
Of wat dacht je van een verfrissende kennismakings-of samenwerkingsopdracht.
Na een ochtendprogramma stap je met je collega(s) naar buiten en werk je samen verder aan het thema. Je gaat met een vraag op pad en komt al wandelend tot heldere inzichten. Het is immers wetenschappelijk bewezen dat onze prefrontale cortex, welke we gebruiken voor het nemen van beslissingen en het maken van plannen, ontspant in de natuur. Daardoor heb jij weer ruimte voor nieuwe inzichten.

Op 10 maart ben ik wederom te vinden in het Buitencentrum van de Schoorlse Duinen om een heidag te begeleiden. Een heerlijke locatie die als bijna vanzelf uitnodigt om op een verfrissende en natuurlijke manier plannen te maken en aan teambuilding te werken.

Ga jij dit jaar ook de hei op voor een teamdag(en). Wil je daar professionele begeleiding bij en gebruik maken van de inspiratie van de natuur? Neem dan vrijblijvend contact met mij op.

Een succesvolle heidag biedt inspiratie, leidt tot nieuwe inzichten en zorgt voor verbinding. Met begeleiding door Innergy By Nature is je heidag in goede handen.

Aankomende evenementen in april en mei

Innergy By Nature organiseert de komende maanden allerlei workshops om jou, al dan niet samen met je kind(eren), op een verrassende manier de natuur te laten ontdekken.

Verwondering, Ontspanning en Energie zijn de woorden die veelvuldig gebruikt worden door de deelnemers. Wil jij ook deelnemen? Meld je dan z.s.m. aan!

3 april 10:00 - 11:30 Autisme in de Natuur

Veel mensen met autisme beschikken over bijzondere eigenschappen, zoals oog voor detail, eerlijkheid en het vermogen om systemen te analyseren. Deze bijzondere eigenschappen worden actief ingezet tijdens de workshop Autisme in de Natuur.

Op 3 april van 10.00-11.30 uur, tijdens de week van autisme, neem ik als coach, gespecialiseerd in het begeleiden van mensen met autisme, je graag mee om de voordelen van autisme te ontdekken terwijl je geniet van de ontspannende omgeving van de Schoorlse Duinen.

We wandelen vanaf het startpunt bij het Buitencentrum Schoorlse Duinen, 1,5 uur ontspannen door de Schoorlse Duinen waarin we de kracht van autisme inzetten en ons richten op details en leuke weetjes van de aanwezige flora.
 • Deelname kost ‎€12,50 p.p. incl BTW.
 • Je ontvang hiervoor ook het e-book: Overprikkeld? Zo lost de natuur het op!
Je kunt je aanmelden via mijn contactformulier.

De Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) organiseert in de Autismeweek van 28 maart t/m 4 april ook allerlei activiteiten.

19 april 09:30 - 13:00 NATUURlijk in Balans

NATUURlijk in Balans, een workshop voor ouders met kinderen.
Opzoek naar een speciale workshop voor jou en je kind? Dan ben je bij ons aan het juiste adres.
Al jaren verzorgt Jozien, als Hatha Yoga docent, yogalessen voor kinderen. Sem begeleid als natuurcoach individuen en groepen in de natuur. Door onze ervaringen te bundelen ontstond de workshop NATUURlijk in Balans.

Klik hier voor meer informatie over deze workshop.

Aanmelden
Neem voor aanvullende vragen of deelname contact op via mijn contactformulier.

Waar?
We verblijven op landgoed Amelisweerd in Bunnik, nabij Utrecht.
Startlocatie de Veldkeuken, Koningslaan 11 A, 3981 HD Bunnik
Kosten:
€45,- p.p. incl. 21% BTW, incl.koffie/thee/limonade met iets lekkers.
Voor de lunch/ picknick nemen we allemaal iets mee. Wij zorgen voor drinken.
Er zijn inmiddels voldoende aanmeldingen waardoor deze workshop door gaat. Er zijn nog enkele plekken vrij, dus meld je z.s.m. aan!

Je kunt ook prima als ouder met meerdere kinderen deelnemen.
Dennenappel

24 april 09:30 - 11:00 Stiltewandeling

Van april t/m oktober staan wederom mijn stiltewandelingen gepland. Elke laatste vrijdag van de maand en in oktober op de laatste zondag. De zondag waarop de wintertijd is ingegaan en jaarlijks dit extra uurtje gebruikt wordt voor stilte activiteiten op de dag van de stilte.

De stilte is waar we steeds meer behoefte aan hebben maar het steeds moeilijker kunnen vinden.
De Schoorlse Duinen is nog zo’n zeldzame plek waar je vroeg in de ochtend echt de stilte van de natuur kunt ervaren.

Inhoud:
In de Schoorlse Duinen ga ik jullie laten ervaren hoe krachtig stilte is en hoe krachtig jij bent in stilte. Je zult merken dat je tot rust komt, je nieuwe energie krijgt en ondertussen toch actief bezig bent. Je ervaart de natuur zoals je hem nooit eerder hebt ervaren.
De stiltewandeling leid ik in met een geleide wandeling om even de drukte waar we net vandaan kwamen achter ons te laten om zo de overgang te vergemakkelijken om daarna in stilte te wandelen.
We lopen richting het Vogelmeer waar we genieten van de stilte rondom het water. Ter afsluiting heb ik een natuurlijke oefening om actief ons hoofd tot stilte te brengen, hem te legen en te ontspannen.

Praktische info:
 • De stiltewandeling duurt 1,5 uur en start om 9.30 uur.
 • Kosten voor individuele deelname bedragen € 10,- incl. BTW
Aanmelden:
Neem voor deelname of aanvullende vragen contact op via mijn contactformulier.

15 mei & 22 mei 10:00 - 12:00
De kracht van de 4 seizoenen - Lente

Een cyclische workshop met verdieping over de effecten van de natuur en de seizoenen op ons als mensen. Een workshop met ervaringsgerichte opdrachten die je inzicht geven in de thema’s die bij jou spelen. Dit alles in een heerlijke natuurlijke en oordeelloze omgeving.
Na de workshop heb je voldoende inzichten verkregen om de volgende stap te zetten naar jouw geluk, ontspanning of herstel. Daarnaast ben je allerlei interessante dingen te weten gekomen over natuurlijke processen die er gaande zijn, zowel bij jou als in de natuur.
Lente:
Als we in de winter hebben ontdekt welke wensen we uit willen laten komen en wat je eventueel daarvoor los hebt moeten laten, zal je merken dat er bijna als vanzelf een nieuw plan(tje) zal groeien. Spannend en misschien ook wel een beetje eng om deze nieuwe plannen kenbaar te maken. Bang voor kritiek? Verzorg je plan(tje) goed en bescherm hem nog even voor de buitenwereld. Een klein tomatenplantje zetten we ook nog in een kas om hem te beschermen tegen harde regen of windvlagen. Als je je plan goed verzorgt en concrete stappen zet zal het in beweging komen. Het zal uitgroeien tot iets moois waarvan je straks de vruchten kunt gaan plukken.

Praktische info:
 • Duur workshop: 2 uur
 • Kosten: €20 incl. BTW p.p. per wandeling.
 • Koop nu een strippenkaart voor de 4 seizoenen en krijg 25% korting.
Je ontvangt:
 • Seizoenswandeling van 2 uur met persoonlijke en professionele begeleiding.
 • Achtergrondinformatie over het seizoen.
 • Inspirerende, ontspannende en inzichtelijke opdrachten.
 • Mindfulness oefeningen.
 • Mijn e-book “Overprikkeld? Zo lost de natuur het op!”.
 • Koffie of thee, met een overheerlijke biologische versnapering.
15 mei vertrekken we om 10.00 vanaf het Buitencentrum in de Schoorlse Duinen.

22 mei vertrekken we om 10.00 vanaf de ingang van het speelbos in de Waarderhout.

Heb je zin om mee te wandelen en te ervaren wat het seizoen je brengt? Meld je dan via dit formulier aan.
Voor meer info en vervolgdata klik hier.
Voor een compleet overzicht van al mijn geplande evenementen klik hier.

Namasté,
Sem Koopman

Quote

Alles wat je écht wilt bereiken ligt één stap buiten je comfortzone

Deel deze nieuwsbrief gerust!

Heb je deze nieuwsbrief doorgestuurd gekregen en wil je hem zelf ook ontvangen?
Meld je dan hier gratis aan.
InnergyByNatureLogo.png
linkedin instagram facebook 
Innergy By Nature
Natuurcoaching & Coaching online

Heerhugowaard
logo-register-wandelcoach
Pasfoto_Nieuwsbrief