Kun je mijn nieuwsbrief niet goed lezen? Klik hier
Logo_Nieuwsbrief

Covid-19 en wat kan wel?

Beste Abonnee,

Sinds maart houden de coronamaatregelen ons zo veel als mogelijk thuis. Gelukkig was al snel duidelijk dat we wel naar buiten mochten blijven gaan voor een wandeling. Het liefst alleen of op 1,5 meter van elkaar. Als gezin met kinderen hielden we onze vrijheid om met het gezin een wandeling te maken.

In het begin was dat best spannend. Waar vind je een rustige plek om te wandelen. Hoe reageren andere mensen als ik eraan kom lopen. Gaan zij net als ik een stap opzij om elkaar de ruimte te geven.

Heb ik niet net als vele mensen op hetzelfde moment dat ene stukje natuur in gedachten om te gaan wandelen? Is het bij aankomst niet veel te druk of voel ik me er toch niet zo comfortabel bij als ik verwacht had? Natuurgebieden en parkeerplaatsen worden zelfs noodgedwongen afgesloten. Strandexploitanten hebben een schrijve ontvangen waarin staat dat het verboden is om t.n.o. de strandkabines en huisjes op te bouwen. Allemaal begrijpelijke maatregelen om ons niet te verlijden met te vele bijeen te komen en te genieten van het mooie weer, de opkomende lente en even de ruimte op te zoeken. Ruimte die we soms letterlijk nodig hebben nu we veel meer thuis moeten blijven.

Zelf ben ik blijven wandelen en ik hoop jullie ook. Zo werkt voor mij goed om iets eerder het avondeten te plannen zodat ik, als vele mensen aan het eten zijn, veel meer de ruimte heb om te wandelen en de natuurgebieden ook nog eens stiller zijn. Geen stressvol gedoe om alle hardlopers die bezweet diep uitademend van de inspanning langs je blijven rennen, geen hondenbezitters die massaal extra rondjes lopen om eruit te zijn. Door te blijven wandelen kan ik wel de lente zien vorderen en de geur van het bos en de bloemen ruiken. Maar vooral ook even de ruimte en de stilte ervaren om weer op te laden en je prefrontale cortex te ontladen. Wandelen om fit te blijven en letterlijk even de benen strekken nu we noodgedwongen meer thuiszitten.
Ook Erik Scherder, hoogleraar neuropsychologie, vraagt samen met de hersenstichting aandacht voor het belang van de dagelijkse ommetjes die we zo veel als mogelijk moeten blijven maken. Zij lanceerde de Ommetjes App. De app is gericht op de gezondheid van de Nederlanders tijdens de coronacrisis. Zelf heb ik er de nodige Ommetjes al in staan.

De Schoorlse Duinen, ik kwam er veel om te coachen en workshops te verzorgen. Maar de laatste maand ben ik er weinig geweest. De wandelingen en workshops zijn, op de 1 op 1 sessies na, vooralsnog afgelast. Vanaf mei gaan de 1 op 1 sessies weer door en houden we 1,5 meter afstand.

Mocht je nu graag op de gepaste 1,5 meter afstand coaching of een workshop volgen, neem vrijblijvend contact op.

Wil jij nu ook nog wat extra inspiratie voor fijne oefeningen die je alleen in de natuur kunt doen tijdens een wandeling? Meld je dan nu aan voor mijn GRATIS videoserie Burn-out de Baas.

Vanaf 20 mei zal er meer bekend worden over de groepsworkshops en wandelingen. Graag verwijs ik je naar mijn website voor de actuele informatie.

Namasté,
Sem Koopman
Koolzaad_Hygenbos-3-Quote-1024x768

Deel deze nieuwsbrief gerust!

Heb je deze nieuwsbrief doorgestuurd gekregen en wil je hem zelf ook ontvangen?
Meld je dan hier gratis aan.
InnergyByNatureLogo.png
linkedin instagram facebook 
Innergy By Nature
Natuurcoaching & Coaching online

Heerhugowaard
logo-register-wandelcoach
Pasfoto_Nieuwsbrief