Kun je mijn nieuwsbrief niet goed lezen? Klik hier
Logo_Nieuwsbrief

Positieve Gezondheid

Beste Abonnee,

Afgelopen zomer was ik uitgenodigd om, vanaf de Museumhaven in Leeuwarden, mee te varen op een paviljoen tjalk uit 1905. Een prachtige tocht met heerlijk weer waarin er tijd was voor een goed gesprek. Zo raakten de schipper en ik aan de praat over positieve gezondheid. De schipper als achtergrond een ICU verpleegkundige en ik als CCU verpleegkundige. Dan raak je zomaar niet uitgesproken over de effecten die een positieve gezondheid kan hebben.

Zo ontstond de deelname van Innergy By Nature aan PGO Netwerk Noord. Binnen dit netwerk werken bedrijven en zorginstellingen uit Friesland, Groningen en Drenthe samen. Innergy By Nature draagt bij aan het project Positieve Gezondheid.

Positieve Gezondheid is een project waarbij we mensen de mogelijkheid geven, om met behulp van een Persoonlijke Gezondheidsomgeving (PGO), meer zicht te krijgen op hun eigen gezondheid.
Deelnemers_PGONN_PostieveGezondheid

Het spinnenweb

Als we het met elkaar hebben over gezondheid, dan lopen de meningen daar nog best uiteen. Want wanneer ben je of voel je je nu gezond? Is dat wanneer je geen (chronische) aandoening hebt, is dat wanneer je voldoende energie hebt om de dag te volbrengen, of is dat wanneer je fysiek en mentaal geen hinder ondervindt om jou dagelijkse dingen te kunnen doen? Zo schetst Machteld Hubert, oorspronkelijk huisarts en grondlegger van Positieve Gezondheid, gezondheid als “Gezondheid is breder dan de afwezigheid van ziekte en klachten. Elementen als veerkracht, zingeving en zelfmanagement staan steeds meer centraal.” Bron: https://www.iph.nl

Maar wij zijn in onze maatschappij zo gewend om het te hebben over "What’s the matter with you", maar hoe waardevol is het om het met elkaar te hebben over "What’s matters to you?" Zo is ook de insteek van Positieve Gezondheid, waarbij de focus niet ligt op gezondheidsproblemen, maar op de veerkracht van mensen en wat voor hen belangrijk is om een betekenisvol leven te lijden.

Om erachter te komen hoe het staat met jouw gezondheid, kun je het door het Institute for Positive Health (IPH) ontwikkelde spinnenweb invullen. Daarin zijn zes dimensies vertegenwoordigd waardoor je uitgenodigd wordt om breder te kijken dan alleen de afwezigheid van ziekte.
Positieve_Gezondheid
Als coach merk ik dat een coachee vaak verlangens heeft om meer dan één demensie van het spinnenweb te verbeteren. Veel van mijn coachees kampen met vitaliteitsvraagstukken, disbalans tussen werk en privé en hebben te maken met stress gerelateerde klachten welke zich zowel geestelijk als lichamelijk uiten. Aan de hand van de resultaten uit hun spinnenweb zijn we, al wandelend in de natuur, in gesprek en volgen er hele concrete stappen zodat een coachee weer de regie krijgt over zijn eigen gezondheid.

Wil jij ook jouw spinnenweb invullen? Download dan allereerst gratis één van de twee deelnemende PGO's: Je kan kiezen tussen Ivido en Quli. Na het invullen van het spinnenweb krijg je direct te zien in welke dimensies jij kansen hebt om te verbeteren.

Wil je daarna doorpakken en professionele begeleiding? Neem dan contact met me op via info@innergybynature.nl.

Namasté,

Sem Koopman

Praktijkruimte nodig?

Omdat ik zelf voornamelijk buiten ben is er ruimte voor jou om de praktijk voor bijvoorbeeld een paar uurtjes of dag(deel) te huren. Meer info https://innergybynature.nl/praktijkruimte/
IMG_4213a
Praktijkruimte
Praktijkruimte
Video_Praktijk

Quote

Op het moment dat je negatieve gedachten door positieve gaat vervangen, krijg je positieve resultaten.

ingspire

Deel deze nieuwsbrief gerust!

Heb je deze nieuwsbrief doorgestuurd gekregen en wil je hem zelf ook ontvangen?
Meld je dan hier gratis aan.
InnergyByNatureLogo.png
linkedin instagram facebook 
Innergy By Nature
Coaching, Heidagen en Workshops

Nij Beets - Friesland
logo-register-wandelcoach
Pasfoto_Nieuwsbrief
Email Marketing Powered by MailPoet