Kun je mijn nieuwsbrief niet goed lezen? Klik hier
Logo_Nieuwsbrief

Natuurlijke inspiratie

Beste Abonnee,

Het nieuwe jaar is gestart en dat betekent dat Innergy By Nature dit jaar zijn eerste jubileum gaat vieren. Op 1-7-17 (Ja, ik heb iets met getallen :) ) lanceerde ik Innergy By Nature.

De start van Innergy By Nature was een lang gekoesterde wens om, met tijd en aandacht in de ontspannende en inspirerende natuur, mensen te mogen begeleiden. Door coaching in de natuur kon ik nog beter ondersteunen om op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel gebied persoonlijke groei te bevorderen.

Inmiddels mag ik me gelukkig prijzen dat ik vele kilometers in allerlei prachtige natuurgebieden heb mogen doorbrengen om begeleiding te bieden. Recent zijn daar de Friese natuurgebieden, voornamelijk de bossen rondom Beetsterzwaag, bijgekomen.

Of ik nu in een vertrouwd natuurgebied wandel of ergens nieuw ben, elke keer als ik door de natuur wandel vallen er nieuwe dingen op. Zo is elk seizoen anders, ontmoet ik mensen die hun kennis van de natuur met mij delen en zijn er tal van interessante boeken, zoals die van Peter Wohlleben.
Het leukste aan al dat ontdekken is misschien wel de verbazing die ik elke keer heb over de bomen, planten en mossen waar ik al vele malen aan voorbij ben gelopen, maar dat specifieke kenmerk nooit was opgevallen.

Om zoveel mogelijk de natuur te betrekken bij mijn coaching, heidagen en workshops, ga ik graag in mijn vrije tijd op pad met boswachters. Het enthousiasme waarmee zij vertellen over hun natuurgebied en leuke weetjes die ze met me delen, geven weer een extra dimensie aan mijn eigen werk.
Tijdens de coachsessies werk ik altijd in en met de natuur. De coachee wordt intuïtief getrokken naar bepaalde bomen, planten en mooie vergezichten. Deze gekozen bomen en planten krijgen nog iets extra speciaals als ik de coachee er nog een bijzonder verhaal over vertel.

Hoe leuk is het om de verbazing te zien op het gezicht van een coachee of deelnemers als het ze nu ook opvalt en ze deze kennis zelf gaan doorgeven wanneer ze met hun gezin aan het wandelen zijn. Voor kinderen wordt een wandeling door de natuur een stuk leuker als ze onderweg geboeid worden door leuke weetjes.

Zo kom ik veel in gebieden met naaldbomen en werk graag met dennenappels vanwege de fibonaccireeks die daarin voorkomt. Maar wat nu een spar, den of lariks is, dat vond ik nog wel eens lastig.
En dat is nu net het leuke als je op pad gaat met een natuurcoach of boswachter, dan leer je nog eens een handigheidje. Want ken jij dit ezelsbruggetje?
  • Spar = Solo (één naaldje)
  • Den = Duo (twee naalden)
  • Lariks = Legio (trosje naalden)
Dus ga gezellig met je gezin erop uit en ga eens bij de verschillende naaldbomen op ontdekking.
IMG_4595-scaled
Sinds ik verhuisd ben heb ik de luxe dat ik niet alleen te voet, maar ook te paard de bossen van Beetsterzwaag kan verkennen. Vanaf de rug van een mooie IJslander beleef je de natuur toch weer anders. Zo zie ik nu dingen die anders voor me verborgen zouden gebleven. Zo heb ik nu al twee zwerfkeien gevonden. Ik ben benieuwd wie deze keien straks weer vindt.

Gun jij jezelf dit jaar ondersteuning op persoonlijk vlak of ben je herstellende van een burn-out? Maak dan nu kennis met coaching in de natuur.
Wil jij kennis maken met coaching in de natuur maar heb je momenteel geen gerichte coachvraag? Dan is de cyclische workshop De kracht van de 4 seizoenen écht iets voor jou.

Namasté
Sem
IMG_2986

Aankomende evenementen & workshops

Park van Luna - Koolzaad

4 seizoenen

Een cyclische workshop met verdieping over de effecten van de natuur en het seizoen op ons als mensen.

Je kunt nu een strippenkaart afnemen om 4 keer mee te wandelen en de kracht van elk seizoen ervaren. Je krijgt nu 25% korting op de aanschaf van deze strippenkaart.

NATUURlijk-in-balans-collage.jpg

NATUURlijk in Balans

Vind jij het heerlijk om samen met je kind(eren) de natuur in te gaan? Wil je ervaren hoe je op een hele eigenzinnige manier in en met de natuur kunt spelen om je balans in deze hectische wereld te ontdekken?

Dan is deze workshop echt iets voor jullie!
Beetsterzwaag-Wallebos-Klein

Stiltewandeling

In het Wallebos ga ik jullie laten ervaren hoe krachtig stilte is en hoe krachtig jij bent in stilte.

Je zult merken dat je tot rust komt, je nieuwe energie krijgt en ondertussen toch actief bezig bent.

Iedere laatste vrijdag van april t/m september.

Quote

Time spent amongst trees is never wasted time.

Katrina Mayer

Deel deze nieuwsbrief gerust!

Heb je deze nieuwsbrief doorgestuurd gekregen en wil je hem zelf ook ontvangen?
Meld je dan hier gratis aan.
InnergyByNatureLogo.png
linkedin instagram facebook 
Innergy By Nature
Coaching, Heidagen en Workshops

Nij Beets - Friesland
logo-register-wandelcoach
Pasfoto_Nieuwsbrief
Email Marketing Powered by MailPoet