E-coaching bij hoogbegaafdheid

Hoogbegaafde kinderen ondervinden regelmatig problemen, omdat ze teveel in hun hoofd zitten. Ze gebruiken veel energie om de hoeveelheid aan prikkels te kunnen verwerken.

Ook hoogsensitieve kinderen ondervinden veel hinder van het verwerken van allerlei prikkels. Ze raken oververmoeid, prikkelbaar of gaan zich afzonderen.

Als ouder merk je dat de prikkelbaarheid van je kind zijn weerslag heeft op jezelf, maar ook op het gezin. Met elkaar raak je in een vicieuze cirkel en je blijft door de bijkomende vermoeidheid elkaar daardoor alleen maar in negatieve zin versterken. Je voelt je energieloos en hebt hierdoor weinig zin om nog meer de deur uit te moeten.

E-coaching bij hoogbegaafdheid en/of hoogsensitiviteit

Heb jij het idee dat je kind onder presteert op school. Wil je extra ondersteuning hoe je dit bespreekbaar kunt maken op school?

Hoe zorg jij er samen met de leerkracht voor dat er voldoende uitdaging is, je kind leert leren en het succes voelt van een goed resultaat nadat hij er hard voor heeft moeten werken?

Wist je dat het gevoel van falen het zelfvertrouwen kan vergroten doordat de gevolgen van falen lang niet zo groot zijn als je kind vooraf denkt?

Met e-coaching onderzoeken we samen hoe jij je kind hierin het best kunt ondersteunen.