Workshop effectief leiderschap Jong Noordwest:

Hoe houd je na een jaar Jong Noordwest waarin er aandacht is voor effectief leiderschap de zaag scherp volgens het principe van Covey?

Met deze vraag nam ik 11 enthousiaste deelnemers, allemaal werkzaam bij Noordwest Ziekenhuisgroep, op 25 januari het bosgebied de Dennen op Texel in voor een prachtige verdiepende workshop.

De deelnemers  hebben met behulp van de natuur zichtbaar gemaakt welke rollen en talenten ze hebben.
Waar de disbalans zit en hoe ze de verschillende ballen (rollen) hoog kunnen houden.
Welke rol of welk talent heeft extra aandacht nodig, of te wel, hoe houd je de zaag scherp?

Ben jij nu ook met jouw team bezig om de zaag aan te scherpen en wil je deze op een natuurlijke wijze kracht bijzetten?
Neem vrijblijvend contact met me op voor meer informatie:
info@innergybynature.nl

Wat vonden enkele deelnemers van deze workshop?

Tijdens ons weekend met Jong Noordwest, hebben wij een mooie wandeling gemaakt door het natuurgebied op Texel.
Tijdens deze wandeling gingen wij werken aan het onderwerp ‘hoe houd ik de zaag scherp’.
Ik vond het erg fijn dat we begonnen met even rustig te wandelen en gewoon is te horen, voelen en zien van de natuur. Het is zo ontzettend mooi en rustig op Texel.
Tegenwoordig gaat alles gehaast en neem ik niet vaak een moment om helemaal niks te doen, dit voelde heerlijk en ontspannen.
Vervolgens moesten wij in de natuur zoeken naar dingen die voor mij een betekenis hadden ‘hier wil ik nog graag aan werken’. Dit gaat nog steeds door mijn hoofd en helpt mij om mijn doelen scherp te houden. De wandeling was koud maar onwijs leerzaam en ontspannend.

Dank hiervoor Sem!

  • Nienke

De oefeningen die Sem tijdens het wandelen gaf zorgde bij mij voor rust en ruimte voor reflectie. Sem weet een wandeling mooi te combineren met opdrachten en kennis van de natuur.

Bedankt Sem voor de ruimte voor reflectie en je enthousiasme over de natuur.

  • Lisette

Sem liet ons tijdens de wandeling door een prachtig bos op Texel bewust worden van wat we horen, zien, voelen en hier eens rustig bij stil te staan.
Genieten van de natuur, met daarbij nuttige opdrachten die je echt aan het denken zetten. Welke rollen vervul jij, waar wil je je op focussen de komende tijd, kortom hoe houd je de zaag scherp?
Heel puur, een mooie ervaring en goed en prettig begeleid!

  • Marjolein

We hebben een inspirerende ochtend gehad in de Texelse “Dennen”.
Met korte opdrachtjes zetten je me aan het denken en kwam je tot de kern. Lekker in de natuur even terug naar de rust en balans in jezelf en met nieuwe inzichten naar huis.

  • Jorien

Jong Noordwest

Herfstwandeling Noordwest Ziekenhuisgroep:

Tijdens Alkmaars Ontzet had Noordwest een opleidingsmiddag waarin ik als natuucoach de herfstwandeling verzorgde. Al wandelend in de Alkmaarder Hout kwam er van alles los:

Fijne workshop; mooi hoe Sem de natuur (in breedste zin van het woord) gebruikt om je na te laten denken over wat je los wilt (en kunt) laten. De natuur heeft zoveel meer te bieden dan ik dacht! Verfrissend en energie-gevend hoe buiten, frisse lucht, geluiden, rust en de kleuren van de herfst samen zijn gekomen.

  • Tamara

Prettige ontspannen wandeling. De opdrachten in combinatie met dat wat de natuur de bieden heeft waren doeltreffend. Leuke afwisseling tijdens de wandeling tussen de rustmomenten en de informatieve momenten over de natuur en het seizoen. Bedankt!

  • Tamara

Het was een leuke verrassende wandeling. Ik had van tevoren niet ingeschat dat er ook een stukje mindfullness in zat, maar gezien de hele opzet van de opleidingsmiddag was het eigenlijk wel te verwachten. Het wandelen is een prettige manier om je hoofd even te ‘resetten’!

  • Ineke

Ik heb de wandeling als vernieuwend en inspirerend ervaren.
Heb eerder een stilte wandeling in het bos gemaakt.
Was mij er niet van bewust dat de natuur meer betekenis kan hebben.

  • Marjan

Ik ben niet het type die zo makkelijk over zichzelf praat en dingen loslaat. Ben altijd blij als een ander dat doet. Maar ik kan mij voorstellen dat mensen het fijn vinden en er iets aan kunnen hebben om verder of anders te ontwikkelen. Een andere kijk te krijgen op de dingen die gebeuren in je leven.

  • Anoniem

 

 

Noordwest Ziekenhuisgroep

Workshop Seizoenswandeling Zomer:

Het is alweer een paar weken geleden, maar ik wilde je graag nog een foto sturen.

Na de wandeling heb ik zelf nog een creatie gemaakt met een aantal dingen die ik onderweg verzameld had en een berg zand uit mijn schoenen.

Wat fijn om tijdens de wandeling de krachten van de seizoenen te ontdekken. De zomerwandeling deed mij beseffen dat mijn innerlijke vuurtje aangewakkerd moest worden.

Bedankt

Eveline

Coachee:

Sem is een coach die naar je luistert, zich door het hele traject bewust is van je hulpvraag en deze in elke sessie met verschillende oefeningen weer de aandacht geeft waardoor je “on track” blijft. Sem werkt methodisch met een persoonlijke benadering en naar mijn beleving is daar een mooi samenspel in.

Spencer

Coachee:

Wat goed werkte waren de oefeningen om mijn hoofd leeg te maken gevolgd door een spiegel waarin ik mijn vraag en bijbehorende angsten terug zag. Nu lukte het om er van een afstand naar te kijken en daardoor de angsten te relativeren. De natuur gecombineerd met het wandelen waren hierbij echt een waardevol hulpmiddel.

John

Waterbron Park van Luna

Coachee:

Na de coachsessies heb ik beter inzicht gekregen in wat er gebeurt, hoe ik dit kan beïnvloeden en is er een stuk rust en positiever denken over mijzelf ontstaan.

Jij hebt een natuurlijke manier om mensen hun verhaal te laten doen, door te vragen om alles duidelijk te krijgen en om mezelf oplossingen/mogelijkheden te laten bedenken. Je kunt wat je gehoord hebt heel goed verwoorden en hebt een positieve kijk op dingen.

Ciska

Workshop Ontspannen en herstellen in de natuur:

Langs deze weg wil ik je bedanken voor de fijne wandeling. Ik heb er veel van opgestoken en ik merk dat de radaren al een beetje beginnen te draaien…  leuk om te merken dat er wat op gang is gekomen. Of er wat concreets uit gaat komen zie ik vanzelf wel.  De eerste stap is in ieder geval gezet en dat voelt goed.

 

Judith

Ontspannen
Workshop Innergy:
Je nodigde ons uit om te voelen in ons lijf, zintuigen bewust te openen. En hoe het is om door het bos te bewegen: lopen, stilstaan, slingeren, klimmen, op handen en voeten of op de kop tijdens een paar yoga-oefeningen. Alles in rustig tempo, aandacht voor eigen tempo en interesse.
Het was vooral die vrije basis die je van begin af en met de natuur creerde, die een gevoel van veiligheid geven en waarbinnen je ons op verschillende wijzen liet ervaren dat je vanuit het ‘er-zijn’, je kern en je eigen grenzen kan (leren) voelen.
Je hebt ons een mooie en leerzame ochtend in de Schoorlse Duinen geschonken. Dank je wel!

Mirjam en Anouk

© Innergy By Nature 2017-2019