Coachee:

Sem; Jouw zijn, je rust en eigenheid en de veiligheid die je me geboden hebt werkten erg goed. Ook het uitnodigen om een andere kant op te kijken of uit mijn comfortzone te gaan werkt goed, hoe spannend ook!

Ik vind het fijn dat je in de communicatie heel helder bent, zowel live als via de mail. Wat heb ik geleerd; Ik ben weer in contact met mezelf en heb tools gekregen waarmee ik ook weer terug kan naar mezelf als ik ‘verdwaal’ in de wereld (van anderen).

Ik leef vanuit mijn basis en heb vertrouwen in mezelf gekregen. Daarbij het ik het gevoel dat ik voor het eerst in mijn leven echt mijn kwaliteiten zie, mijn gevoeligheden, kracht en kwetsbaarheid en dat dat oké is. Ik kan vanuit respect voor mezelf de juiste keuzes maken.

Suzanne

Heidag:
Sem heeft het ochtendprogramma van de beleidsdag begeleid. Dit stond in het teken van communicatie.

Ze wist in haar begeleiding een goed evenwicht tussen theorie, praktische toepassing en zelfreflectie te creëren.

Op een ontspannen en open wijze heeft ze inzicht geboden in de theoretische kant van communicatie en de verschillende stijlen die binnen de groep gehanteerd worden. Ons met elkaar in gesprek te laten gaan zorgde voor onderling begrip.

De opdracht om iets uit de natuur te verbinden aan wat we vanaf morgen anders gaan doen, maakte die plannen ineens een stuk minder abstract.

De natuurbrainstorm was een inspirerende manier om gezamenlijk ideeën om te zetten in acties.
De verwachtingen op voorhand waren met name praktisch gericht, maar Sem is in staat geweest er zoveel meer uit te halen.

Het was heel prettig dat ze bij de evaluatie terugkeek naar de verwachtingen die iedereen had. Ze liet geen open eindjes liggen.

Sem is een warm, prettig en integer persoon. Haar kracht is haar rust, openheid en haar ervaring.
Ze luisterde en voelde de groep goed aan. Dit liet ze terugkomen in haar begeleiding. Ze prikkelde alle aanwezigen om deel te nemen, liet ruimte voor discussie, maar wist daarbij goed de kern vast te houden.

Ik hoop dat zij in de toekomst meer beleidsdagen waar ik aan deelneem zal gaan begeleiden.

Beleidsadviseur

Workshop Alkmaarderhout

Een workshop met een goede mix.
Info over de natuur en wat je hieruit op jezelf kunt betrekken en dit alles in de buitenlucht….heerlijk 😊
De veerkracht van de natuur bewust zien, maakt rustig.
Yvon de Wit-Spoelder

Ik vond het een leuke wandeling met interessante informatie. Ik wist niet dat de Hout in Alkmaar zo groot was, want ik woon in Schagen.Het geeft je andere inzichten als je zo door een bos loopt, want je gaat toch anders kijken naar wat er groeit, bloeit en op de grond ligt. 😊
Andrea de Beurs

Heel leuk! Interessant om wat meer weetjes over de natuur te leren, ga zelf wat meer rondkijken als ik weer eens een rondje loop.
Jolien Klamer

Zeer ontspannen wandeling met leuke weetjes over de natuur. Niet teveel. Mooie associaties van natuurfeitjes met mogelijk gedrag van mensen.
Leuke verrassende opdracht.
Marja Buur

Lekker ontspannen en interessante weetjes over de natuur gehoord 😊
Karin Bader

Een leuke, leerzame en ontspannen wandeling. Tijdens de workshop kwam je in gesprek met collega’s van andere vakgroepen en te gelijker tijd deden we kennis op van de natuur. Vooral leuk dat iedereen een item uit het bos koos en vervolgens door middel van associaties er een persoonlijk gedichtje tot stand kwam.
Rianne

Bijzonder om mee te wandelen.
Jannie Jellema

Workshop Alkmaarderhout

Diverse deelnemers

Coachee:

Afgelopen half jaar heb ik tijdens mijn burn-out een coachtraject gevolgd bij Sem waar ik super veel aan heb gehad. Het kwam toevallig op mijn pad op het moment dat ik een beetje vastliep in mijn herstel. Door de wandelingen en gesprekken is voor mij duidelijk geworden hoe ik verder wil met mijn leven, wat bij mij past en wat ik belangrijk vind. Ook heb ik veel minder last van lichamelijke klachten. Door middel van opdrachten, onze gesprekken en de natuur kwamen de antwoorden naar voren. Sem is een super fijne coach en persoon, ze luistert heel goed en snapt precies wat je bedoelt. Daarnaast vond ik het erg fijn om in de natuur en buiten te zijn. Hierdoor heb ik veel stappen kunnen maken, ik zou het iedereen aanraden!

E.

Innergy Workshop:
Op 26 mei hebben we meegedaan met een Innergy workshop van Sem. 3 uur lang hebben we oefeningen gedaan en inzicht gekregen om beter in onze eigen kracht te staan. De oefeningen waren voor ons allebei goed te doen. Het was mooi weer waardoor het spelen en de picknick ook erg aangenaam waren. En de Schoorlse Duinen zijn prachtig op het moment.
Sem is een hele prettige begeleider. Ze was er echt voor ons. Ze was voortdurend aan het gronden waardoor wij niets gevoeld hebben van haar aanwezigheid en we dus heel goed met onszelf en de oefeningen bezig konden zijn.
Dank je wel voor de fijne middag en over een tijdje gaan we het zeker nog eens doen.

Moeder (42) en dochter (7) uit Zaandam.

Workshop effectief leiderschap Jong Noordwest:

Hoe houd je na een jaar Jong Noordwest waarin er aandacht is voor effectief leiderschap de zaag scherp volgens het principe van Covey?

Met deze vraag nam ik 11 enthousiaste deelnemers, allemaal werkzaam bij Noordwest Ziekenhuisgroep, op 25 januari het bosgebied de Dennen op Texel in voor een prachtige verdiepende workshop.

De deelnemers  hebben met behulp van de natuur zichtbaar gemaakt welke rollen en talenten ze hebben.
Waar de disbalans zit en hoe ze de verschillende ballen (rollen) hoog kunnen houden.
Welke rol of welk talent heeft extra aandacht nodig, of te wel, hoe houd je de zaag scherp?

Ben jij nu ook met jouw team bezig om de zaag aan te scherpen en wil je deze op een natuurlijke wijze kracht bijzetten?
Neem vrijblijvend contact met me op voor meer informatie:
info@innergybynature.nl

Wat vonden enkele deelnemers van deze workshop?

Tijdens ons weekend met Jong Noordwest, hebben wij een mooie wandeling gemaakt door het natuurgebied op Texel.
Tijdens deze wandeling gingen wij werken aan het onderwerp ‘hoe houd ik de zaag scherp’.
Ik vond het erg fijn dat we begonnen met even rustig te wandelen en gewoon is te horen, voelen en zien van de natuur. Het is zo ontzettend mooi en rustig op Texel.
Tegenwoordig gaat alles gehaast en neem ik niet vaak een moment om helemaal niks te doen, dit voelde heerlijk en ontspannen.
Vervolgens moesten wij in de natuur zoeken naar dingen die voor mij een betekenis hadden ‘hier wil ik nog graag aan werken’. Dit gaat nog steeds door mijn hoofd en helpt mij om mijn doelen scherp te houden. De wandeling was koud maar onwijs leerzaam en ontspannend.

Dank hiervoor Sem!

  • Nienke

(meer…)

Jong Noordwest

Herfstwandeling Noordwest Ziekenhuisgroep:

Tijdens Alkmaars Ontzet had Noordwest een opleidingsmiddag waarin ik als natuucoach de herfstwandeling verzorgde. Al wandelend in de Alkmaarder Hout kwam er van alles los:

Fijne workshop; mooi hoe Sem de natuur (in breedste zin van het woord) gebruikt om je na te laten denken over wat je los wilt (en kunt) laten. De natuur heeft zoveel meer te bieden dan ik dacht! Verfrissend en energie-gevend hoe buiten, frisse lucht, geluiden, rust en de kleuren van de herfst samen zijn gekomen.

  • Tamara

Prettige ontspannen wandeling. De opdrachten in combinatie met dat wat de natuur de bieden heeft waren doeltreffend. Leuke afwisseling tijdens de wandeling tussen de rustmomenten en de informatieve momenten over de natuur en het seizoen. Bedankt! (meer…)

Noordwest Ziekenhuisgroep

Workshop Seizoenswandeling Zomer:

Het is alweer een paar weken geleden, maar ik wilde je graag nog een foto sturen.

Na de wandeling heb ik zelf nog een creatie gemaakt met een aantal dingen die ik onderweg verzameld had en een berg zand uit mijn schoenen.

Wat fijn om tijdens de wandeling de krachten van de seizoenen te ontdekken. De zomerwandeling deed mij beseffen dat mijn innerlijke vuurtje aangewakkerd moest worden.

Bedankt

Eveline

Coachee:

Sem is een coach die naar je luistert, zich door het hele traject bewust is van je hulpvraag en deze in elke sessie met verschillende oefeningen weer de aandacht geeft waardoor je “on track” blijft. Sem werkt methodisch met een persoonlijke benadering en naar mijn beleving is daar een mooi samenspel in.

Spencer

Innergy By Nature werkt onder andere voor

© Innergy By Nature 2017-2020