Ontspan in de natuur

De workshop Ontspan in de natuur staat volledig in het teken van de ontspannende werking van de natuur. Door de patronen, geluiden en de kracht van de natuur laat ik je ervaren hoe snel je weer ontspant.

Zo ontspant een wandeling in de natuur je brein

We brengen steeds minder tijd in de natuur door, maar intussen groeit de stapel bewijzen voor het goede van de natuur. Een natuurlijke omgeving zou ons relaxter, gezonder en productiever maken en zelfs kunnen helpen bij de grote beslissingen in ons leven.

De natuur ontlaad je prefrontale cortex

De prefrontale cortex, het deel van onze hersenen wat er voor zorgt dat we beslissingen nemen, onze impulsen beheersen, sociaal gedrag kunnen vertonen en actief is bij werktaken wordt hersteld in de natuur. Je herkent het vast wel, je hebt een drukke week achter de rug, je bent moe, gefrustreerd en de harde wind die voorbij raast maken je onrustig. Je voelt de behoefte om lekker door het bos of over het strand te gaan lopen om uit te waaien. Je komt met een leeg en opgeruimd hoofd uitgerust en energieker thuis. Door de ontspannende werking van de natuurlijke geluiden en de herhalende patronen die daar veelvuldig voorkomen ontlaadt je prefrontale cortex. Er komt weer ruimte vrij om na te denken, beslissingen te nemen en te ontspannen.

Inhoud

Deze workshop is erop gericht om de ontspannende werking van de natuur te ervaren en je te leren waarom de natuur zo ontspannend werkt op ons brein en zenuwstel.

Onderweg is er voldoende gelegenheid voor jouw persoonlijke vragen & ervaringen.

Locatie

Deze workshop wordt gegeven in de Schoorlse Duinen. Heb jij een voorkeur voor een andere locatie, dan kan dit na overleg uiteraard ook.

Tijdsduur

Deze workshop duurt 2 uur.

Data

Deze workshop is alleen op aanvraag te boeken.

Kosten

  • Kosten voor een individuele workshop bedragen €60,- incl. BTW
  • Kom je als ouder met je kind, dan betaal je gezamenlijk €80,- incl. BTW
  • Voor bedrijven of groepen offreer ik op maat.

Innergy By Nature

Schoorlse Duinen

€60,-

Inspiratie

Als je iets aardiger naar jezelf kijkt, kun je ook aardiger naar de wereld kijken.

— Barbara Tammes

Deze workshops vind je misschien ook leuk

Innergy

Innergy

De Innergy workshop is een echte favoriet bij ouders met autistische of hooggevoelige kinderen. Samen gaan we 3 uur de...

Lees meer
Natuurlijk in balans

Natuurlijk in balans

NATUURlijk in Balans, een workshop voor ouders met kinderen. Opzoek naar een speciale dag voor jou en je kind? Dan ben...

Lees meer