Heidagen
Pasfoto Sem

Heidag begeleiding

Een heidag is veelal bedoeld om zaken met elkaar te bespreken waar je in de reguliere werkdagen niet aan toekomt. Een succesvolle heidag kenmerkt zich door een ontspannen sfeer en leidt tot resultaat. Dat lukt het makkelijkst wanneer de dag professioneel begeleid wordt. Een heidag in een natuurlijke omgeving voegt daarbij daadwerkelijk iets toe. In een natuurlijke en ontspannen sfeer is er ruimte om creatief te denken en de samenwerking te versterken. 

Een succesvolle heidag bestaat uit 5 belangrijke componenten:

 • Zorgvuldige voorbespreking
 • Concrete doelstellingen
 • Professionele gespreksleiding
 • Concrete actiepunten
 • Passende locatie
Voordelen van een begeleide heidag

Als initiatiefnemer van een heidag wil je ook graag deel uitmaken van de discussie. Zeker omdat je vaak goed thuis bent in de materie. Het betrekken van een externe begeleider biedt daarom belangrijke voordelen en geeft je ruimte om echt deel te nemen.

Begeleiding door Innergy By Nature bied je de volgende voordelen:

 • Onafhankelijke begeleiding als belangrijke factor bij het bespreken van vraagstukken;
 • Alle aanwezigen worden in staat gesteld om deel te nemen aan de discussie;
 • Als begeleider richt ik me vrijuit op de meta-communicatie en maak deze bespreekbaar;
 • Dankzij mijn brede ervaring wordt het meeste uit de sessies gehaald, waarbij ik aandacht heb voor zowel het proces als de inhoud.
Aanbod

Innergy By Nature kan je op de volgende manieren ondersteunen bij de organisatie van een succesvolle heidag:

 • Vaststellen van de doelstellingen en groepssamenstelling;
 • Samenstellen van het programma met een goede balans tussen ontspanning, teambuilding en inhoud;
 • Het opstellen van prikkelende vragen, stellingen en keuze in brainstorm methodes;
 • Het selecteren van een passende locatie;
 • Mogelijkheid om gebruik te maken van een workshop.

Het zal niet de eerste keer zijn dat er na een heidag het nodige loskomt. Wees je bewust van de impact die dit kan hebben op jezelf en je medewerkers. Hier oog voor hebben en beschikbaar zijn voor nazorg is essentieel. Als begeleider en als Register Wandelcoach word ik veelal ook gevraagd om de nazorg te begeleiden. Vaak wel zo fijn voor de deelnemer omdat ik weet wat er speelde gedurende de heidag.

Voordelen van een natuurlijke locatie

Om je heidag echt effectief te laten zijn, zoek je natuurlijk een passende locatie. Een locatie in de natuur bied je vele voordelen:

 • De natuur fungeert als inspiratiebron in procesveranderingen, groei en ontwikkeling van mensen, teams en organisaties;
 • Een rustige en stille plek om de juiste focus op de heidag te pakken;
 • Je profiteert direct van de ontspannende effecten van de natuurlijke kleuren, geuren en vormen;
 • Je kunt creatiever denken en buiten de gebaande paden treden;
 • Het geeft je direct de mogelijkheid om een enegizer of teambuilding als werkvorm in te bouwen.

 

Heidag in Schoorl en omgeving

Innergy By Nature is veelal actief vanuit het Buitencentrum Schoorlse Duinen. Een prachtige locatie van waaruit je zo het uitgestrekte bos en duingebied inloopt.

De mogelijkheden die deze locatie biedt maken een heidag helemaal compleet. Wat dacht je bijvoorbeeld van een brainstormsessie met uitzicht op het hoogste duin van Nederland, of een vergadering die wordt afgesloten met een wandeling naar het Vogelmeer, een prachtige natuurlijke zoetwaterbron waar de hooglanders een graag geziene gast zijn.

Liever de voorkeur voor een heidag aan zee? Niets is onmogelijk, van Castricum tot Schoorl zijn er volop mogelijkheden.

Een succesvolle heidag biedt inspiratie, leidt tot nieuwe inzichten en zorgt voor verbinding. Met begeleiding door Innergy By Nature is je heidag in goede handen.

Meer informatie

Voor de begeleiding en/of organisatie van een heidag kun je vrijblijvend contact opnemen over de mogelijkheden of vrijblijvend een offerte aanvragen.

Dit kan via mijn contactformulier of telefonisch via 06-10233092.
Je wordt binnen één werkdag teruggebeld.

Sem is een super fijne coach en persoon, ze luistert heel goed en snapt precies wat je bedoelt. Daarnaast vond ik het erg fijn om in de natuur en buiten te zijn. Hierdoor heb ik veel stappen kunnen maken, ik zou het iedereen aanraden!

E.
Coachee

Ik vind het fijn dat je in de communicatie heel helder bent, zowel live als via de mail. Wat heb ik geleerd; Ik ben weer in contact met mezelf en heb tools gekregen waarmee ik ook weer terug kan naar mezelf als ik ‘verdwaal’ in de wereld (van anderen).

Suzanne
Coachee

Sem is een hele prettige begeleider. Ze was er echt voor ons. Ze was voortdurend aan het gronden waardoor wij niets gevoeld hebben van haar aanwezigheid en we dus heel goed met onszelf en de oefeningen bezig konden zijn.

Moeder (42) en dochter (7)
Innergy Workshop

Sem is een coach die naar je luistert, zich door het hele traject bewust is van je hulpvraag en deze in elke sessie met verschillende oefeningen weer de aandacht geeft waardoor je “on track” blijft. Sem werkt methodisch met een persoonlijke benadering en naar mijn beleving is daar een mooi samenspel in.

 

Spencer
Coachee