Sjamanisme
Pasfoto Sem

Sjamanisme

Als liefhebben van de natuur ben ik naast gespecialiseerd wandelcoach ook opgeleid tot sjamanistisch coach en houd ik mij sinds 2016 bezig met het Inca Sjamanisme uit Peru. Waaronder de Salk’a, waarvan Don Américo Yábar de grondlegger is.

De term sjamanisme komt van het Toengoezische šaman. Waarbij ša ‘weten’ betekent. Een Sjamaan begrijpt de wetten van de natuur en het universum en ondersteunt mensen om meer in balans te leven met natuurlijke wetten. Zo sluit dit mooi aan bij de naam Innergy By Nature. Of te wel “Innerlijke kracht vanuit de natuur”.

In de Q’ero traditie worden de sjamanen Paqo’s genoemd. Paqo’s zijn grootmeesters als het gaat om de energetische geneeskunst. Zij staan in directe verbinding met hun voorouders, pachamama en de kosmische krachten.

Doordat de Q’ero’s tijdens de Spaanse onderdrukking de bergen in gevlucht zijn en zo’n 60 jaar geleden weer de bergen uit zijn gekomen om contact te leggen met ons als westerlingen om hun kennis over te brengen, is hun wijsheid heel puur gebleven en hebben ze de energetische verbindingen behouden. Zij leren ons als westerlingen weer in contact te komen met deze krachten.

Het Sjamanisme gaat ervan uit dat alles energie heeft. Mensen, dieren, planten maar ook stenen. De energie van alles is met alles verbonden en maakt zo deel uit het grotere geheel. Wij als westerlingen zijn veelal het vermogen verloren om contact te maken met de altijd aanwezige energie die ons kan ondersteunen. Door mijn sjamanistische kennis in te zetten tijdens coaching en je de gelegenheid te bieden om inwijdingen te ontvangen, kun jij de stap maken om weer in contact te komen met de altijd aanwezige energie.

Sjamanisme

Sem kan goed luisteren en de essentiële punten uit een verhaal halen. Daardoor werd wat voor mij voelde als een onoverkoombare chaos plots iets waar ik in kleine stapjes iets mee kon doen. Door de natuur te gebruiken om dingen te visualiseren kreeg ik een duidelijker beeld van wie ik ben, waar ik sta en wat mijn kracht is. Daar waar ik al jaren mezelf wegcijfer bewaar ik nu meer tijd en energie voor mezelf. Het resultaat is dat ik door relatief kleine stappen te zetten nu de baan en opleiding van mijn dromen heb weten te bemachtigen.

Famke
Coachee

Sem is een super fijne coach en persoon, ze luistert heel goed en snapt precies wat je bedoelt. Daarnaast vond ik het erg fijn om in de natuur en buiten te zijn. Hierdoor heb ik veel stappen kunnen maken, ik zou het iedereen aanraden!

E.
Coachee

Ik vind het fijn dat je in de communicatie heel helder bent, zowel live als via de mail. Wat heb ik geleerd; Ik ben weer in contact met mezelf en heb tools gekregen waarmee ik ook weer terug kan naar mezelf als ik ‘verdwaal’ in de wereld (van anderen).

Suzanne
Coachee

Sem is een hele prettige begeleider. Ze was er echt voor ons. Ze was voortdurend aan het gronden waardoor wij niets gevoeld hebben van haar aanwezigheid en we dus heel goed met onszelf en de oefeningen bezig konden zijn.

Moeder (42) en dochter (7)
Innergy Workshop

Sem is een coach die naar je luistert, zich door het hele traject bewust is van je hulpvraag en deze in elke sessie met verschillende oefeningen weer de aandacht geeft waardoor je “on track” blijft. Sem werkt methodisch met een persoonlijke benadering en naar mijn beleving is daar een mooi samenspel in.

 

Spencer
Coachee