Testimonials
Pasfoto Sem

Testimonials

Coaching

Sem kan goed luisteren en de essentiële punten uit een verhaal halen. Daardoor werd wat voor mij voelde als een onoverkoombare chaos plots iets waar ik in kleine stapjes iets mee kon doen.

Door de natuur te gebruiken om dingen te visualiseren kreeg ik een duidelijker beeld van wie ik ben, waar ik sta en wat mijn kracht is. Daar waar ik al jaren mezelf wegcijfer bewaar ik nu meer tijd en energie voor mezelf.

Het resultaat is dat ik door relatief kleine stappen te zetten nu de baan en opleiding van mijn dromen heb weten te bemachtigen.

Famke

Coachee

Coaching

Een jaar geleden kwam ik voor de eerste keer bij Sem terecht. Tijdens de wandeling voelde ik de rust over me heen komen. Sem gebruikt de natuur om meer uit jezelf te halen en zeker ook om de rust te vinden.

Ze vroeg me om 2 bomen aan te wijzen, één boom die uitzag zoals ik me op dat moment voelde en één hoe ik me over een jaar zou willen voelen.

En nu, een jaar later, wandel ik nog vaak langs die bomen. De boom die ik tijdens de eerste wandeling was, is op sterven na dood en toch zaten daar ook wat nieuwe knopjes op. De boom die ik wilde zijn, staat er zo mooi bij. Trots steekt hij boven alles uit. Net zoals ik. Trots op wat ik op één jaar tijd bereikt heb. Mede dankzij Sem. Ze weet zoveel uit je te halen. Ik ben zoveel sterker geworden, zoveel meer zekerder van mezelf. De antwoorden op de vragen die ik had, en die ik van Sem hoopte te krijgen, zaten gewoon in mezelf. Zonder Sem en zonder die wandelingen in de natuur was ik nooit gekomen waar ik nu sta!

Manon

Coachee

Coaching

Sem; Jouw zijn, je rust en eigenheid en de veiligheid die je me geboden hebt werkten erg goed. Ook het uitnodigen om een andere kant op te kijken of uit mijn comfortzone te gaan werkt goed, hoe spannend ook!

Ik vind het fijn dat je in de communicatie heel helder bent, zowel live als via de mail. Wat heb ik geleerd; Ik ben weer in contact met mezelf en heb tools gekregen waarmee ik ook weer terug kan naar mezelf als ik ‘verdwaal’ in de wereld (van anderen).

Ik leef vanuit mijn basis en heb vertrouwen in mezelf gekregen. Daarbij het ik het gevoel dat ik voor het eerst in mijn leven echt mijn kwaliteiten zie, mijn gevoeligheden, kracht en kwetsbaarheid en dat dat oké is. Ik kan vanuit respect voor mezelf de juiste keuzes maken.

Suzanne

Coachee

Workshop Alkmaarderhout

Een workshop met een goede mix.
Info over de natuur en wat je hieruit op jezelf kunt betrekken en dit alles in de buitenlucht….heerlijk 😊
De veerkracht van de natuur bewust zien, maakt rustig.
Yvon de Wit-Spoelder

Ik vond het een leuke wandeling met interessante informatie. Ik wist niet dat de Hout in Alkmaar zo groot was, want ik woon in Schagen.Het geeft je andere inzichten als je zo door een bos loopt, want je gaat toch anders kijken naar wat er groeit, bloeit en op de grond ligt. 😊
Andrea de Beurs

Heel leuk! Interessant om wat meer weetjes over de natuur te leren, ga zelf wat meer rondkijken als ik weer eens een rondje loop.
Jolien Klamer

Zeer ontspannen wandeling met leuke weetjes over de natuur. Niet teveel. Mooie associaties van natuurfeitjes met mogelijk gedrag van mensen.
Leuke verrassende opdracht.
Marja Buur

Een leuke, leerzame en ontspannen wandeling. Tijdens de workshop kwam je in gesprek met collega’s van andere vakgroepen en te gelijker tijd deden we kennis op van de natuur. Vooral leuk dat iedereen een item uit het bos koos en vervolgens door middel van associaties er een persoonlijk gedichtje tot stand kwam.
Rianne

Noordwest Ziekenhuisgroep

Innergy Workshop

Op 26 mei hebben we meegedaan met een Innergy workshop van Sem. 3 uur lang hebben we oefeningen gedaan en inzicht gekregen om beter in onze eigen kracht te staan. De oefeningen waren voor ons allebei goed te doen. Het was mooi weer waardoor het spelen en de picknick ook erg aangenaam waren. En de Schoorlse Duinen zijn prachtig op het moment.

Sem is een hele prettige begeleider. Ze was er echt voor ons. Ze was voortdurend aan het gronden waardoor wij niets gevoeld hebben van haar aanwezigheid en we dus heel goed met onszelf en de oefeningen bezig konden zijn.

Dank je wel voor de fijne middag en over een tijdje gaan we het zeker nog eens doen.

Moeder (42) en dochter (7)

Zaandam

Workshop Herfstwandeling

Tijdens Alkmaars Ontzet had Noordwest een opleidingsmiddag waarin ik als natuucoach de herfstwandeling verzorgde. Al wandelend in de Alkmaarder Hout kwam er van alles los:

Fijne workshop; mooi hoe Sem de natuur (in breedste zin van het woord) gebruikt om je na te laten denken over wat je los wilt (en kunt) laten. De natuur heeft zoveel meer te bieden dan ik dacht! Verfrissend en energie-gevend hoe buiten, frisse lucht, geluiden, rust en de kleuren van de herfst samen zijn gekomen.
Tamara

Het was een leuke verrassende wandeling. Ik had van tevoren niet ingeschat dat er ook een stukje mindfullness in zat, maar gezien de hele opzet van de opleidingsmiddag was het eigenlijk wel te verwachten. Het wandelen is een prettige manier om je hoofd even te ‘resetten’!
Ineke

Ik heb de wandeling als vernieuwend en inspirerend ervaren.
Heb eerder een stilte wandeling in het bos gemaakt.
Was mij er niet van bewust dat de natuur meer betekenis kan hebben.
Marjan

Prettige ontspannen wandeling. De opdrachten in combinatie met dat wat de natuur de bieden heeft waren doeltreffend. Leuke afwisseling tijdens de wandeling tussen de rustmomenten en de informatieve momenten over de natuur en het seizoen. Bedankt!
Tamara

Ik ben niet het type die zo makkelijk over zichzelf praat en dingen loslaat. Ben altijd blij als een ander dat doet. Maar ik kan mij voorstellen dat mensen het fijn vinden en er iets aan kunnen hebben om verder of anders te ontwikkelen. Een andere kijk te krijgen op de dingen die gebeuren in je leven.
Anoniem

Noordwest Ziekenhuisgroep

Workshop Kracht van de 4 seizoenen

Het is alweer een paar weken geleden, maar ik wilde je graag nog een foto sturen.

Na de wandeling heb ik zelf nog een creatie gemaakt met een aantal dingen die ik onderweg verzameld had en een berg zand uit mijn schoenen.

Wat fijn om tijdens de wandeling de krachten van de seizoenen te ontdekken. De zomerwandeling deed mij beseffen dat mijn innerlijke vuurtje aangewakkerd moest worden.

Eveline

Seizoenswandeling Zomer

Coaching

Ik heb Sem drie jaar geleden ontmoet toen wij voor Magentazorg op zoek waren naar een wandelcoach. Sem heeft sindsdien tientallen medewerkers gecoacht en geholpen met hun eigen vitaliteit en werkplezier.

Wat onze medewerkers erg aanspreekt in Sem haar coaching is dat het laagdrempelig is, ze dit lekker buiten doet en ze zelf uit de zorg komt dus er veel wederzijds begrip bestaat.

Medewerkers voelden zich begrepen en gehoord. Als het aan ons lag hadden we nog lang samen gewerkt met Sem, maar door de ontstane reisafstand is dit niet meer haalbaar.

Arja

HR Partner, Magentazorg

Heidag begeleiding

Sem heeft het ochtendprogramma van de beleidsdag begeleid. Dit stond in het teken van communicatie.

Ze wist in haar begeleiding een goed evenwicht tussen theorie, praktische toepassing en zelfreflectie te creëren.

Op een ontspannen en open wijze heeft ze inzicht geboden in de theoretische kant van communicatie en de verschillende stijlen die binnen de groep gehanteerd worden. Ons met elkaar in gesprek te laten gaan zorgde voor onderling begrip.

De opdracht om iets uit de natuur te verbinden aan wat we vanaf morgen anders gaan doen, maakte die plannen ineens een stuk minder abstract.

De natuurbrainstorm was een inspirerende manier om gezamenlijk ideeën om te zetten in acties.
De verwachtingen op voorhand waren met name praktisch gericht, maar Sem is in staat geweest er zoveel meer uit te halen.

Het was heel prettig dat ze bij de evaluatie terugkeek naar de verwachtingen die iedereen had. Ze liet geen open eindjes liggen.

Sem is een warm, prettig en integer persoon. Haar kracht is haar rust, openheid en haar ervaring.
Ze luisterde en voelde de groep goed aan. Dit liet ze terugkomen in haar begeleiding. Ze prikkelde alle aanwezigen om deel te nemen, liet ruimte voor discussie, maar wist daarbij goed de kern vast te houden.

Ik hoop dat zij in de toekomst meer beleidsdagen waar ik aan deelneem zal gaan begeleiden.

Testimonials

Heidag begeleiding

Coaching

Afgelopen half jaar heb ik tijdens mijn burn-out een coachtraject gevolgd bij Sem waar ik super veel aan heb gehad. Het kwam toevallig op mijn pad op het moment dat ik een beetje vastliep in mijn herstel. Door de wandelingen en gesprekken is voor mij duidelijk geworden hoe ik verder wil met mijn leven, wat bij mij past en wat ik belangrijk vind. Ook heb ik veel minder last van lichamelijke klachten. Door middel van opdrachten, onze gesprekken en de natuur kwamen de antwoorden naar voren.

Sem is een super fijne coach en persoon, ze luistert heel goed en snapt precies wat je bedoelt. Daarnaast vond ik het erg fijn om in de natuur en buiten te zijn. Hierdoor heb ik veel stappen kunnen maken, ik zou het iedereen aanraden!

E.

Coachee

Workshop effectief leiderschap

Hoe houd je na een jaar Jong Noordwest waarin er aandacht is voor effectief leiderschap de zaag scherp volgens het principe van Covey?

Met deze vraag nam ik 11 enthousiaste deelnemers, allemaal werkzaam bij Noordwest Ziekenhuisgroep,  het bosgebied de Dennen op Texel in voor een prachtige verdiepende workshop.

Wat vonden enkele deelnemers van deze workshop?

Tijdens ons weekend met Jong Noordwest, hebben wij een mooie wandeling gemaakt door het natuurgebied op Texel.
Tijdens deze wandeling gingen wij werken aan het onderwerp ‘hoe houd ik de zaag scherp’.
Tegenwoordig gaat alles gehaast en neem ik niet vaak een moment om helemaal niks te doen, dit voelde heerlijk en ontspannen.
Vervolgens moesten wij in de natuur zoeken naar dingen die voor mij een betekenis hadden ‘hier wil ik nog graag aan werken’. Dit gaat nog steeds door mijn hoofd en helpt mij om mijn doelen scherp te houden.
Nienke

De oefeningen die Sem tijdens het wandelen gaf zorgde bij mij voor rust en ruimte voor reflectie. Sem weet een wandeling mooi te combineren met opdrachten en kennis van de natuur.
Lisette

Sem liet ons tijdens de wandeling door een prachtig bos op Texel bewust worden van wat we horen, zien, voelen en hier eens rustig bij stil te staan. Genieten van de natuur, met daarbij nuttige opdrachten die je echt aan het denken zetten. Welke rollen vervul jij, waar wil je je op focussen de komende tijd, kortom hoe houd je de zaag scherp?
Heel puur, een mooie ervaring en goed en prettig begeleid!
Marjolein

We hebben een inspirerende ochtend gehad in de Texelse “Dennen”.
Met korte opdrachtjes zetten je me aan het denken en kwam je tot de kern. Lekker in de natuur even terug naar de rust en balans in jezelf en met nieuwe inzichten naar huis.
Jorien

Jong Noordwest

Noordwest Ziekenhuisgroep

Coaching

Het lopen in en gebruik maken van de natuur tijdens de coaching sessies maakt het makkelijker jezelf bloot te geven.

Sem biedt in alle rust de ruimte om gezette stappen zelf te herkennen, te omarmen en vast te houden.

Marije

Coachee

Coaching

Sem is een coach die naar je luistert, zich door het hele traject bewust is van je hulpvraag en deze in elke sessie met verschillende oefeningen weer de aandacht geeft waardoor je “on track” blijft.

Sem werkt methodisch met een persoonlijke benadering en naar mijn beleving is daar een mooi samenspel in.

Spencer

Coachee