Over mij
Pasfoto Sem

Sem Koopman

Ik ben Sem, Register Wandelcoach en gespecialiseerd in coaching in de natuur. Als eigenaar van Innergy By Nature begeleid ik mensen, teams en organisaties rondom vraagstukken ter preventie en herstel van een burn-out, duurzame inzetbaarheid en teamontwikkeling.

Tot mijn kantoor mag ik prachtige natuurgebieden rekenen. Zo kun je me veelal coachend tegenkomen in Beetsterzwaag of in natuurgebieden rondom de organisaties waarvoor ik werk. Door mijn achtergrond in de gezondheidszorg, eerst als verpleegkundige op de hartbewaking, daarna als leidinggevende en beleidsadviseur, heb ik veel te maken gehad met begeleidingstrajecten rondom duurzame inzetbaarheid, teambuilding en organisatievraagstukken.

Door de wetenschappelijk bewezen positieve effecten op onze fysieke en psychische gezondheid door coaching in de natuur, heb ik mij gespecialiseerd in preventie en herstel van een burn-out. Om blijvend aan te sluiten bij de vraag vanuit verschillende organisaties blijf ik mezelf voortdurend ontwikkelen. Zoals de verdiepingstraining bij Verdraaide Organisaties, trok ik bij Noordwest Ziekenhuisgroep nauw op met de Verander Brigade en volgde ik de opleiding tot Register Wandelcoach. Om mezelf de mogelijkheid te bieden om in Nederland en België in verschillende gezondheidszorg organisaties te kijken, ben ik in 2021 opgeleid tot Qualicor auditor. Daarnaast specialiseer en ontwikkel ik mezelf steeds meer in het gebruik van de natuur tijdens mijn begeleidingstrajecten. Zo rondde ik in 2022 mijn drie-jarige opleiding tot Sjamanistisch Coach af. In september ’22 heb ik de TA introductieleergang (101) afgerond.

Kenmerkend aan mij is dat ik authentiek ben, intuïtief sterk ontwikkeld en gedreven ben door de natuur. Door mijn drive om continu te willen verbeteren en op de hoogte te willen blijven van de ontwikkelingen en nieuwste interventies, zorg ik dat ik mijn vakgebied bijhoud en de benodigde opleidingen heb afgerond. Zo ben jij verzekerd van kwalitatief hoogwaardige begeleiding.

De groene draad in mijn leven is altijd het bieden van ondersteuning geweest, individueel en aan teams. De kracht en wijsheid in ieder mens aanspreken om hiermee zo authentiek mogelijk zijn eigen levenspad te volbrengen, is wat mij drijft. De kracht die de natuur als helende omgeving hierin betekent heeft mij enorm geïnspireerd. Dit wilde ik een prominentere rol geven in mijn leven, gecombineerd met een nog altijd oud verlangen om mijn kennis van de natuur breder in te zetten.

06-10233092

Contactformulier

Sem kan goed luisteren en de essentiële punten uit een verhaal halen. Daardoor werd wat voor mij voelde als een onoverkoombare chaos plots iets waar ik in kleine stapjes iets mee kon doen. Door de natuur te gebruiken om dingen te visualiseren kreeg ik een duidelijker beeld van wie ik ben, waar ik sta en wat mijn kracht is. Daar waar ik al jaren mezelf wegcijfer bewaar ik nu meer tijd en energie voor mezelf. Het resultaat is dat ik door relatief kleine stappen te zetten nu de baan en opleiding van mijn dromen heb weten te bemachtigen.

Famke
Coachee

Sem is een super fijne coach en persoon, ze luistert heel goed en snapt precies wat je bedoelt. Daarnaast vond ik het erg fijn om in de natuur en buiten te zijn. Hierdoor heb ik veel stappen kunnen maken, ik zou het iedereen aanraden!

E.
Coachee

Ik vind het fijn dat je in de communicatie heel helder bent, zowel live als via de mail. Wat heb ik geleerd; Ik ben weer in contact met mezelf en heb tools gekregen waarmee ik ook weer terug kan naar mezelf als ik ‘verdwaal’ in de wereld (van anderen).

Suzanne
Coachee

Sem is een hele prettige begeleider. Ze was er echt voor ons. Ze was voortdurend aan het gronden waardoor wij niets gevoeld hebben van haar aanwezigheid en we dus heel goed met onszelf en de oefeningen bezig konden zijn.

Moeder (42) en dochter (7)
Innergy Workshop

Sem is een coach die naar je luistert, zich door het hele traject bewust is van je hulpvraag en deze in elke sessie met verschillende oefeningen weer de aandacht geeft waardoor je “on track” blijft. Sem werkt methodisch met een persoonlijke benadering en naar mijn beleving is daar een mooi samenspel in.

 

Spencer
Coachee