Over mij

Ik ben Sem, Register Wandelcoach en gespecialiseerd in coaching ter preventie en herstel van een burn-out.

Tot mijn kantoor mag ik de prachtige natuurgebieden rekenen rondom Alkmaar-Egmond-Schoorl. Zo kun je me veelal coachend tegenkomen in de prachtige Schoorlse Duinen.

Door mijn achtergrond in de gezondheidszorg, eerst als verpleegkundige op de hartbewaking, daarna als leidinggevende en beleidsadviseur, heb ik veel te maken gehad met stress en burn-out. Niet alleen bij patiënten, maar zeker ook bij medewerkers en collega leidinggevende.

Burn-out, het kan echt iedereen overkomen. Van hoog tot laag opgeleid, kleine contracturen of juist meer dan fulltime werken. Het hebben van een groot verantwoordelijkheidsgevoel speelt meer dan een belangrijke rol. Je eigen grenzen steeds verleggen, altijd gehoor willen geven aan de vraag van de ander. De rek raakt eruit, je raakt overbelast en gunt jezelf onvoldoende de tijd om te ontspannen. Het feit dat we hard en veel werken is niet het probleem. Voldoende rusten en ontspannen, daar zit de sleutel!

Een extra trigger om burn-out te raken bleek veelal het zijn van HSP, hoogbegaafdheid, of het hebben van een prikkelverwerkingsstoornis, zoals autisme. Doordat je extra gevoelig bent voor omgevingsfactoren, wordt het je in deze huidige maatschappij, waarin we steeds meer gaan werken met kantoortuinen en flexplekken, niet makkelijk gemaakt.

Als ervaringsdeskundige professional heb ik mij gespecialiseerd in de preventie en het herstel van een burn-out.

Kenmerkend aan mij is dat ik authentiek ben, intuïtief sterk ontwikkeld en gedreven ben door de natuur. Door mijn drive om continue te willen verbeteren en op de hoogte te willen blijven van de ontwikkelingen en nieuwste behandelmethode, zorg ik dat ik mijn vakgebied bijhoud en de benodigde opleidingen heb afgerond. Zo ben jij verzekerd van kwalitatief hoogwaardige coaching.

De groene draad in mijn leven is altijd het bieden van ondersteuning geweest. Individueel en aan teams. De kracht en wijsheid in ieder mens aanspreken om hiermee zo authentiek mogelijk zijn eigen levenspad te volbrengen is wat mij drijft. De kracht die de natuur als healing environment hierin betekend heeft mij enorm geïnspireerd. Dit wilde ik een prominentere rol geven in mijn leven, gecombineerd met een nog altijd oud verlangen om mijn kennis van de natuur breder in te zetten.

Zo ontstond Innergy By Nature.

Om jou te garanderen van kwalitatief hoogwaardige coaching heb ik de CRKBO-geregistreerde Wandelcoach Opleiding® en de Opleiding tot Register Wandelcoach® van Het Coach Bureau afgerond. Hierdoor ben ik opgenomen in het abituriëntenregister van het CPION.

Zo beoordeelde de examinatoren mij nadat ik cum laude geslaagd was:

“Sem heeft een rustige, niet oordelende, luisterende en empathische houding waarmee ze veiligheid biedt. Er mag zijn wat er is, zonder oordeel. Je bent er voor de coachee, gebruikt de natuur, laat de coachee zelf verwoorden wat ze voelt. Je creëert de veilige sfeer die je belangrijk vindt. Wat opvalt is dat je heel natuurlijk aan het werk bent. Het staat voor de zorgvuldigheid waarmee je je hebt voorbereid en de verantwoording die je voelt om respectvol met je coachee om te gaan.”logo-wandelcoach-opleidinglogo-register-wandelcoach