Zo werk ik
Pasfoto Sem

Zo werk ik

Als coach werk ik in en met de natuur. Of het nu gaat om een individueel coachtraject, een groepsproces of heisessie, het zal altijd een natuurlijke invalshoek hebben.

Veiligheid vind ik ontzettend belangrijk. Ik zorg er dan ook voor dat dit geborgd is. Vanuit vertrouwen kunnen er belangrijke stappen gezet worden om doelen te bereiken.

Door mijn achtergrond als cardiac care verpleegkundige heb ik veel kennis van de fysiologische processen welke er gaande zijn in het menselijk lichaam, zeker wanneer daar stress bij komt kijken. Tijdens mijn begeleiding ben ik hier alert op zodat jij verantwoord je grenzen kunt verkennen. Uiteraard neem ik in mijn holistische coachstijl ook de effecten op het psychische vlak mee. Zo vormt zich een integraal traject waarbij ik aandacht heb voor het fysieke, emotionele, mentale en desgewenst het spirituele aspect.

Gedurende het hele traject gebruik ik de door mijzelf ontwikkelde 4B methode. Hierbij werken we aan bewustwording, zet je stappen naar verandering (beweging) en krijg je de ruimte om je te bezinnen over de passendheid van de veranderingen die je doormaakt. Tot slot zorgen we samen voor een borging van de verandering zodat het behouden blijft, ook wanneer de begeleiding is afgerond.

4B Methode

Sem kan goed luisteren en de essentiële punten uit een verhaal halen. Daardoor werd wat voor mij voelde als een onoverkoombare chaos plots iets waar ik in kleine stapjes iets mee kon doen. Door de natuur te gebruiken om dingen te visualiseren kreeg ik een duidelijker beeld van wie ik ben, waar ik sta en wat mijn kracht is. Daar waar ik al jaren mezelf wegcijfer bewaar ik nu meer tijd en energie voor mezelf. Het resultaat is dat ik door relatief kleine stappen te zetten nu de baan en opleiding van mijn dromen heb weten te bemachtigen.

Famke
Coachee

Sem is een super fijne coach en persoon, ze luistert heel goed en snapt precies wat je bedoelt. Daarnaast vond ik het erg fijn om in de natuur en buiten te zijn. Hierdoor heb ik veel stappen kunnen maken, ik zou het iedereen aanraden!

E.
Coachee

Ik vind het fijn dat je in de communicatie heel helder bent, zowel live als via de mail. Wat heb ik geleerd; Ik ben weer in contact met mezelf en heb tools gekregen waarmee ik ook weer terug kan naar mezelf als ik ‘verdwaal’ in de wereld (van anderen).

Suzanne
Coachee

Sem is een hele prettige begeleider. Ze was er echt voor ons. Ze was voortdurend aan het gronden waardoor wij niets gevoeld hebben van haar aanwezigheid en we dus heel goed met onszelf en de oefeningen bezig konden zijn.

Moeder (42) en dochter (7)
Innergy Workshop

Sem is een coach die naar je luistert, zich door het hele traject bewust is van je hulpvraag en deze in elke sessie met verschillende oefeningen weer de aandacht geeft waardoor je “on track” blijft. Sem werkt methodisch met een persoonlijke benadering en naar mijn beleving is daar een mooi samenspel in.

 

Spencer
Coachee