Natuurcoaching
Pasfoto Sem

Natuurcoaching

Als coach werk ik in en met de natuur. Zowel bij individuele coachtrajecten, teamcoaching en bij de begeleiding van heisessies. De natuur zet ik in als herstellende omgeving en als inspiratiebron in procesveranderingen, groei en ontwikkeling van mensen, teams en organisaties.

Bij natuurcoaching werkt de coach in en met de natuur.

De ecologie van de gebieden waarin ik coach betrek ik actief tijdens de sessies. Ik gebruik het om te spiegelen, als metafoor, maar ook om je aanvullende informatie te geven. Hierdoor krijg je sneller inzicht in de oplossingsrichting van je coachvraag.

Natuurcoaching is daarnaast een bewezen preventieve methode om stress of burn-out het hoofd te bieden en ook in de behandeling ervan. De rustige, veilige en groene omgeving kalmeert het zenuwstelsel en activeert het lichaamseigen vermogen om zichzelf op te laden en te herstellen.

Locatie

Innergy By Nature gebruikt de natuur rondom Beetsterzwaag als standaard coachlocatie. Desgewenst behoort een andere locatie tot de mogelijkheden, zoals de natuurlijke omgeving rondom je organisatie.

In Beetsterzwaag ligt het Wallebos. Dit bos dankt zijn naam aan de kade (ook wel Walle genoemd) die aan de zuidkant van Beetsterzwaag ligt. Deze kade is de oudste dijk van Friesland.

Startpunt

Het bankje bij de speeltuin aan It Merkelân 9244 CX Beetsterzwaag

Parkeertip

Parkeerterrein speeltuin Beetsterzwaag

Impressie

Gratis e-book

Schrijf je nu in voor mijn nieuwsbrief en ontvang gratis mijn e-book  “Overprikkeld? Zo lost de natuur het op!”.

Sem kan goed luisteren en de essentiële punten uit een verhaal halen. Daardoor werd wat voor mij voelde als een onoverkoombare chaos plots iets waar ik in kleine stapjes iets mee kon doen. Door de natuur te gebruiken om dingen te visualiseren kreeg ik een duidelijker beeld van wie ik ben, waar ik sta en wat mijn kracht is. Daar waar ik al jaren mezelf wegcijfer bewaar ik nu meer tijd en energie voor mezelf. Het resultaat is dat ik door relatief kleine stappen te zetten nu de baan en opleiding van mijn dromen heb weten te bemachtigen.

Famke
Coachee

Sem is een super fijne coach en persoon, ze luistert heel goed en snapt precies wat je bedoelt. Daarnaast vond ik het erg fijn om in de natuur en buiten te zijn. Hierdoor heb ik veel stappen kunnen maken, ik zou het iedereen aanraden!

E.
Coachee

Ik vind het fijn dat je in de communicatie heel helder bent, zowel live als via de mail. Wat heb ik geleerd; Ik ben weer in contact met mezelf en heb tools gekregen waarmee ik ook weer terug kan naar mezelf als ik ‘verdwaal’ in de wereld (van anderen).

Suzanne
Coachee

Sem is een hele prettige begeleider. Ze was er echt voor ons. Ze was voortdurend aan het gronden waardoor wij niets gevoeld hebben van haar aanwezigheid en we dus heel goed met onszelf en de oefeningen bezig konden zijn.

Moeder (42) en dochter (7)
Innergy Workshop

Sem is een coach die naar je luistert, zich door het hele traject bewust is van je hulpvraag en deze in elke sessie met verschillende oefeningen weer de aandacht geeft waardoor je “on track” blijft. Sem werkt methodisch met een persoonlijke benadering en naar mijn beleving is daar een mooi samenspel in.

 

Spencer
Coachee