Natuurcoaching
Pasfoto Sem

Natuurcoaching

Als coach werk ik in en met de natuur. Zowel bij individuele coachtrajecten, teamcoaching en bij de begeleiding van heisessies. De natuur zet ik in als herstellende omgeving en als inspiratiebron in procesveranderingen, groei en ontwikkeling van mensen, teams en organisaties.

Bij natuurcoaching werkt de coach in en met de natuur.

De ecologie van de gebieden waarin ik coach betrek ik actief tijdens de sessies. Ik gebruik het om te spiegelen, als metafoor, maar ook om je aanvullende informatie te geven. Hierdoor krijg je sneller inzicht in de oplossingsrichting van je coachvraag.

Natuurcoaching is daarnaast een bewezen preventieve methode om stress of burn-out het hoofd te bieden en ook in de behandeling ervan. De rustige, veilige en groene omgeving kalmeert het zenuwstelsel en activeert het lichaamseigen vermogen om zichzelf op te laden en te herstellen.

Locaties

Innergy By Nature gebruikt de natuur in Beetsterzwaag, Heerhugowaard en Schoorl als standaard coachlocatie. Desgewenst behoort een andere locatie tot de mogelijkheden, zoals de natuurlijke omgeving rondom je organisatie.

In Beetsterzwaag ligt het Wallebos. Dit bos dankt zijn naam aan de kade (ook wel Walle genoemd) die aan de zuidkant van Beetsterzwaag ligt. Deze kade is de oudste dijk van Friesland.

Startpunt

Het bankje bij de speeltuin aan It Merkelân 9244 CX Beetsterzwaag

Parkeertip

Parkeerterrein speeltuin Beetsterzwaag

Impressie

De Waarderhout is een zeer divers bos in Heerhugowaard en is prachtig opgeknapt door Staatsbosbeheer. Zo zijn er mooie wandelpaden, slingerende paadjes tussen de bomen door en een vennetje.

Het aanwezige water en de wisselende vegetatie trekt veel vogels. Er vliegen roofvogels, waaronder haviken, sperwers en buizerds. In het voorjaar word je getrakteerd op een concert van kikkers en padden uit de paddenpoel.

Startpunt

Ingang van het Speelbos Waarderhout
Rustenburgerweg
1703 RZ Heerhugowaard

Parkeertip

Parkeerterrein Speelbos Waarderhout

Impressie

 

Het buitencentrum Schoorlse Duinen is het startpunt van de natuurcoach sessies in de Schoorlse Duinen.

Deze duinen zijn het hoogst (54 m) en het breedst (5 km) van Nederland. Het is een prachtig gevarieerd duingebied met naald- en loofbossen, strand en heide.

Startpunt

Wandelroutebord voor het
Buitencentrum Schoorlse Duinen
Oorsprongweg 1
(navigatieadres: Heereweg 62)
1871 HA Schoorl

Impressie

Inspiratie

Wie in beweging komt en zich overgeeft aan het pad dat zich laat zien, vindt het onverwachte, onvoorspelbare, onvoorstelbare…

— Elvira van Rijn

Gratis e-book

Schrijf je nu in voor mijn nieuwsbrief en ontvang gratis mijn e-book  “Overprikkeld? Zo lost de natuur het op!”.

Sem is een super fijne coach en persoon, ze luistert heel goed en snapt precies wat je bedoelt. Daarnaast vond ik het erg fijn om in de natuur en buiten te zijn. Hierdoor heb ik veel stappen kunnen maken, ik zou het iedereen aanraden!

E.
Coachee

Ik vind het fijn dat je in de communicatie heel helder bent, zowel live als via de mail. Wat heb ik geleerd; Ik ben weer in contact met mezelf en heb tools gekregen waarmee ik ook weer terug kan naar mezelf als ik ‘verdwaal’ in de wereld (van anderen).

Suzanne
Coachee

Sem is een coach die naar je luistert, zich door het hele traject bewust is van je hulpvraag en deze in elke sessie met verschillende oefeningen weer de aandacht geeft waardoor je “on track” blijft. Sem werkt methodisch met een persoonlijke benadering en naar mijn beleving is daar een mooi samenspel in.

 

Spencer
Coachee