Expertise
Pasfoto Sem

Expertise

Mijn expertise ligt op het gebied van stress en burn-out.

Stress en burn-out 

  • In de gezondheidszorg
  • Bij (ouders van kinderen met) autisme
  • Bij hoogsensitiviteit of hoogbegaafdheid
Natuurcoaching bij stress en burn-out

“Door de bomen het bos niet meer zien.”

Hoe flexibel de menselijke psyche ook is, het kan iedereen overkomen: een burn-out. Het betekent dat je letterlijk opgebrand bent en is vaak het gevolg van langdurige stress.

In de huidige maatschappij wordt van ons verwacht dat we resultaatgericht werken en is bijna alles wat we ondernemen gericht op het behalen van doelen. Wanneer dit voor een langere periode het geval is, raken we opgebrand en gestrest. Het is immers niet haalbaar om altijd ‘aan’ te staan, altijd iets te moeten of te presteren. Het eerste wat er bij een drukke levensstijl inschiet, is ruimte voor energie gevende activiteiten of het juist even niets doen en ruimte te nemen om in het nu te zijn. Een van de meest ideale en helende plekken om tot rust te komen en ruimte te maken is de natuur.

De rustige, veilige en groene omgeving kalmeert het zenuwstelsel en activeert het lichaamseigen vermogen om zichzelf op te laden en te herstellen. Je zult verstelt staan wat de natuur je brengt. Vaak zie je door de bomen het bos niet meer als je in een burn-out zit. Ondersteuning zoeken is dan zeer belangrijk.

“Door de bomen het bos weer zien!”

Sem kan goed luisteren en de essentiële punten uit een verhaal halen. Daardoor werd wat voor mij voelde als een onoverkoombare chaos plots iets waar ik in kleine stapjes iets mee kon doen. Door de natuur te gebruiken om dingen te visualiseren kreeg ik een duidelijker beeld van wie ik ben, waar ik sta en wat mijn kracht is. Daar waar ik al jaren mezelf wegcijfer bewaar ik nu meer tijd en energie voor mezelf. Het resultaat is dat ik door relatief kleine stappen te zetten nu de baan en opleiding van mijn dromen heb weten te bemachtigen.

Famke
Coachee

Sem is een super fijne coach en persoon, ze luistert heel goed en snapt precies wat je bedoelt. Daarnaast vond ik het erg fijn om in de natuur en buiten te zijn. Hierdoor heb ik veel stappen kunnen maken, ik zou het iedereen aanraden!

E.
Coachee

Ik vind het fijn dat je in de communicatie heel helder bent, zowel live als via de mail. Wat heb ik geleerd; Ik ben weer in contact met mezelf en heb tools gekregen waarmee ik ook weer terug kan naar mezelf als ik ‘verdwaal’ in de wereld (van anderen).

Suzanne
Coachee

Sem is een hele prettige begeleider. Ze was er echt voor ons. Ze was voortdurend aan het gronden waardoor wij niets gevoeld hebben van haar aanwezigheid en we dus heel goed met onszelf en de oefeningen bezig konden zijn.

Moeder (42) en dochter (7)
Innergy Workshop

Sem is een coach die naar je luistert, zich door het hele traject bewust is van je hulpvraag en deze in elke sessie met verschillende oefeningen weer de aandacht geeft waardoor je “on track” blijft. Sem werkt methodisch met een persoonlijke benadering en naar mijn beleving is daar een mooi samenspel in.

 

Spencer
Coachee