Kracht van de 4 seizoenen

In mijn privéleven en tijdens mijn werk als coach viel het me op dat ontwikkelingen zich volgens een bepaald patroon voltrekken en bepaalde fases steeds terugkeren. Zo beginnen we vaak vol enthousiasme aan iets nieuws wat we tot een succes proberen te maken. Zodra dit gelukt is zien we het alweer veranderen of verdwijnen en weten we nog niet wat de volgende stap zal zijn. Durf dan te vertrouwen dat er na elke winter een lente ontstaat.

Bovenstaande is zo herkenbaar als ik naar de seizoenen kijk. Daarom gaan we elk seizoen op pad en zoomen we in op de kenmerken van dat seizoen. Het is een cyclische workshop met verdieping over de effecten van de natuur. Met ervaringsgerichte opdrachten krijg je inzicht in de thema’s die bij jou spelen. Dit alles in een heerlijke natuurlijke omgeving.

Na de workshop “Kracht van de 4 seizoenen” heb je voldoende inzichten verkregen om de volgende stap te zetten naar jouw doel. Daarnaast ben je allerlei interessante dingen te weten gekomen over de aanwezige flora en de natuurlijk processen die er gaande zijn.

Winter

In de winter zijn we vaak wat somber en weten we het soms even niet.
In de natuur zien we kale takken en lege borders. In ons eigen leven verdwijnen misschien relaties of stopt je baan.

 

Als we op de aarde kijken zien we niet zo veel, maar des te mooier is het in de aarde. Daar liggen verschillende zaden klaar. Zaden voor een nieuw begin, nu of later, maar er zijn ook zaden die gewoon verdwijnen. Die hebben hun werk gedaan, lossen op of dienen als voedsel voor andere.

De winter is bij uitstek het seizoen om tot rust te komen en je bewust te worden welke wensen of verlangens je wilt realiseren.

Lente

Als je in de winter hebt ontdekt welke wensen je uit wilt laten komen en wat je eventueel daarvoor los hebt moeten laten, zal je merken dat er bijna als vanzelf een nieuw plan(tje) zal groeien. Lente

Spannend en misschien ook wel een beetje eng om deze nieuwe plannen kenbaar te maken. Als je je plan goed voor ogen houdt en concrete stappen zet zal het uitgroeien tot iets moois waarvan je straks de vruchten kunt gaan plukken.

Zomer

De zomer gaat gevoelsmatig zo snel voorbij. We zijn meer buiten, genieten van alles wat er bloeit en dan lijken dingen zo vanzelfsprekend dat we vaak vergeten om ervan te genieten. Kracht van de 4 seizoenen - zomer

Het vieren en genieten van onze successen lijkt niet zo in onze westerse cultuur te zitten en dat is eigenlijk zonde. Hetgeen je naar toe hebt gewerkt staat in volle bloei dus geniet ervan.

Herfst

Om te kunnen groeien hebben we ruimte nodig, we moeten dingen loslaten. Als je alles probeert te behouden is er geen ruimte voor iets nieuws. Kracht van de 4 seizoenen - herfst

Je kunt niet groeien en raakt overbelast of zelfs burned-out. Het is goed om zo nu en dan een herfst in te lassen. Ontdek wat er losgelaten moet worden zodat je verder kunt.

Locatie

Deze workshop wordt gegeven op locatie Wallebos te Beetsterzwaag en begint om 10 uur.

Indien gewenst bestaat de mogelijkheid om een datum en locatie naar keuze te plannen. Vraag naar de mogelijkheden via mijn contactformulier.

Tijdsduur

De workshop duurt 2 uur.

Data

Op aanvraag vanaf 2 personen.

Kosten

Kosten: €15,- incl. BTW p.p. per wandeling.
Vraag nu een strippenkaart voor 4 seizoenen aan en ontvang 25% korting. Deze strippenkaart is 2 jaar geldig.

Aanmelden

 

Testimonial

 

Wat fijn om tijdens de wandeling de krachten van de seizoenen te ontdekken. De zomerwandeling deed mij beseffen dat mijn innerlijke vuurtje aangewakkerd moest worden.

Eveline

Elke workshop was verrassend, relaxed, rustgevend en gezellig. Door middel van fijne meditaties, gesprekken en opdrachten in de natuur kom je steeds weer een stap verder. Sem begeleidt het super en is erg betrokken, heel leuk hoe er gebruik wordt gemaakt van verschillende dingen uit de natuur. De workshops gaven mij energie en rust in mijn hoofd. Daarnaast is het interessant om op het eind terug te kijken op de vorige seizoenen en wat je allemaal hebt bereikt. Het is zeker een aanrader om te doen, nogmaals bedankt Sem!

L.

Innergy By Nature

Wallebos

€15,-

Deze workshops vind je misschien ook leuk

Stiltewandeling

Stiltewandeling

De stilte is waar we steeds meer behoefte aan hebben maar het steeds moeilijker kunnen vinden. De bossen rondom...

Lees meer