Workshop de kracht van de 4 seizoenen

In mijn privéleven en tijdens mijn werk als coach viel het me op dat ontwikkelingen en veranderingen zich volgens een bepaald patroon voltrekken en bepaalde fases steeds terug keren.
Zo beginnen we vaak vol enthousiasme aan iets nieuws wat we tot een succes proberen te maken. Zodra dit gelukt is zien we het alweer veranderen of verdwijnen. We komen in een fase terecht waarin we soms angst ervaren omdat we even niet weten waar het naar toe zal gaan. Het grote onbekende waarbij we moeten vertrouwen dat het goed komt, dat na elke winter er vanzelf weer een lente ontstaat.

Bovenstaande is zo herkenbaar als ik naar de seizoenen kijk.
Is het de lente waarin nieuwe knoppen ontstaan en de planten voorzichtig uit de grond komen. Het gevoel dat er iets nieuws komt, de kwetsbare planten die de gure winter hebben overleefd en nu hun Innergy tonen om straks tot bloei te komen.
‘s Zomers genieten we van alles dat tot bloei is gekomen, de mooie kleuren, geuren en heerlijke verse producten uit misschien wel je eigen tuin. Het lijkt soms zo vanzelfsprekend dat we vergeten om ervan te genieten om dan te ontdekken dat de herfst ineens zijn intrede heeft gedaan. De mooie paddenstoelen die als vuilnismannen het afgevallen blad opruimen nadat de bomen deze hebben laten vallen. De boom die het oude los laat om zichzelf te beschermen en hetgeen niet meer nodig is naast zich neer te leggen. Alleen zo ontstaat er ruimte voor iets nieuws.
In de winter lijkt er ogenschijnlijks niets te gebeuren, alsof je stil staat, maar diep in de grond en in jouw maken de zaden zich klaar voor een nieuw begin.

4 seizoenswandelingen

De natuurlijke cyclische beweging laat ik je ervaren tijdens de 4 seizoenswandelingen.
Elk seizoen gaan we op pad en ervaar je de kracht die het seizoen ons biedt. Je krijgt inzichten in de dingen die jij los hebt te laten of waar jij het best je Innergy in kunt steken zodat er deuren voor je opengaan, er kansen ontstaan, zodat jij kunt doen wat bij jou past.

Een cyclische workshop met verdieping over de effecten van de natuur op ons als mensen. Ervaringsgerichte opdrachten die je inzicht geven in de thema’s die bij jou spelen. Dit alles in een heerlijke natuurlijke en oordeelloze omgeving.
Na de workshop heb je voldoende inzichten verkregen om de volgende stap te zetten naar jouw geluk, ontspanning of herstel.
Daarnaast ben je allerlei interessante dingen te weten gekomen over de natuurlijk processen die er gaande zijn, zowel bij jou als in de natuur.

Winter

seizoenswandeling winterIn de winter zijn we vaak wat somber en weten we het soms even niet. In de natuur zien we kale takken en lege borders. In ons eigen leven verdwijnen misschien relaties of stopt je baan. Als we op de aarde kijken zien we niet zo veel, maar des te mooier is het in de aarde. Daar liggen verschillende zaden klaar. Zaden voor een nieuw begin, nu of later, maar er zijn ook zaden die gewoon verdwijnen. Die hebben hun werk gedaan, lossen op of dienen als voedsel voor andere.
In de winter zijn we vaker moe, alsof we moeten uitrusten van de herfst die zojuist heeft plaatsgevonden. We hebben zaken losgelaten en dat heeft veel energie van je gevraagd!

De winter is bij uitstek het seizoen om tot rust te komen en je bewust te worden welke wensen of verlangens je uit wilt laten komen.

Lente

seizoenswandeling lenteAls we in de winter hebben ontdekt welke wensen we uit willen laten komen en wat je eventueel daarvoor los hebt moeten laten, zal je merken dat er bijna als vanzelf een nieuw plan(tje) zal groeien. Spannend en misschien ook wel een beetje eng om deze nieuwe plannen kenbaar te maken. Bang voor kritiek? Verzorg je plan(tje) goed en bescherm hem nog even voor de buitenwereld. Een klein tomatenplantje zetten we ook nog in een kas om hem te beschermen tegen harde regen of windvlagen.

Als je je plan goed verzorgt en concrete stappen zet zal het in beweging komen.
Het zal uitgroeien tot iets moois waarvan je straks de vruchten kunt gaan plukken.

Zomer

seizoenswandeling zomerDe zomer gaat gevoelsmatig zo snel voorbij. We zijn meer buiten, genieten van alles wat er bloeit en dan lijken dingen zo vanzelfsprekend dat we vaak vergeten om ervan te genieten. Het vieren en genieten van onze successen lijkt niet zo in onze westerse cultuur te zitten en dat is eigenlijk zonde. Hetgeen je naar toe hebt gewerkt staat in volle bloei dus geniet ervan.

Neem tijd voor bezinning, voordat de herfst aanbreekt en je weer afscheid moet nemen om ruimte te creëren.

Herfst

Om te kunnen groeien hebben we ruimte nodig, we moeten dingen loslaten. seizoenswandeling herfst
Een boom die zijn blaadjes laat vallen ter bescherming voor de koude winter om zo zijn krachten te bundelen om te groeien en in de lente weer tevoorschijn te komen. Zo is het ook voor ons. Als je alles vast probeert te houden, alle ballen hoog wilt houden, is er geen ruimte voor iets nieuws. Je kunt niet groeien en raakt overbelast of zelfs burned-out. Het is goed om zo nu en dan een herfst in te lassen. Ontdek wat er losgelaten moet worden zodat je verder kunt.

De zaden, je potentie, die je bij je draagt kun je bewaren en borgen om later in te zetten voor o.a. nieuwe wensen, een meer passende baan of andere uitdaging.

Workshopdata en locatie

2020:

  • Winter: 17 januari Schoorl en 24 januari Heerhugowaard
  • Lente: 15 mei Schoorl en 22 mei Heerhugowaard
  • Zomer: 10 juli Schoorl en 17 juli Heerhugowaard
  • Herfst: 9 oktober Schoorl en 16 oktober Heerhugowaard

In Schoorl vertrekken we om 10.00 vanaf het Buitencentrum in de Schoorlse Duinen.

In Heerhugowaard vertrekken we om 10:00 vanaf de ingang van het speelbos in de Waarderhout.

Indien gewenst bestaat de mogelijkheid om een datum en locatie naar keuze te plannen. Vraag naar de mogelijkheden via mijn contactformulier.

Praktische info

Duur workshop: 1,5 – 2 uur
Kosten: €15,- incl. BTW p.p. per wandeling.
Vraag nu een strippenkaart voor 4 seizoenen aan en ontvang 25% korting. Deze strippenkaart is 2 jaar geldig.

Je ontvangt:

  • Seizoenswandeling van 2 uur met persoonlijke en professionele begeleiding.
  • Achtergrondinformatie over het seizoen.
  • Inspirerende, ontspannende en inzichtelijke opdrachten.
  • Mindfulness oefeningen.
  • Mijn e-book “Overprikkeld? Zo lost de natuur het op”.
  • Koffie of thee, met een overheerlijke biologische versnapering.

Het is krachtig om meerdere seizoenen mee te wandelen. Een losse seizoensworkshop boeken is echter wel mogelijk.
Standaard wordt deze workshop meerdere keren per seizoen gegeven. Afwisselend in de Schoorlse Duinen of de Waarderhout in Heerhugowaard.

Wil jij met je team of andere groepssamenstelling een eigen seizoensworkshop boeken? Neem dan contact op voor een datum en locatie in overleg. Voor bedrijven offreer ik op maat.

Aanmelden

Heb je zin om mee te wandelen en te ervaren wat het seizoen je brengt? Meld je dan aan voor de workshop de kracht van de seizoenen via het aanmeldformulier.